• 95
    iyi kullanamamayı geçtim artık ama luyindama diagne donk gibi cüsseli oyunculara sahip olmamıza rağmen defans yaparken bile zorluk çekiyoruz. 11 mart 2019 galatasaray antalyaspor maçı'nda kornerlerden kalemizde bir çok tehlike yaşadık. bu nasıl olabilir diye tekrardan pozisyonları izledim ve yerleşimde inanılmaz büyük hatalar yapıldığını fark ettim. ya yanlış çalışıldığını ya da çalışılmadığını ya da doğru çalışılmış olsa da futbolcuların bunu uygulamadıklarını düşünüyorum.

    dünkü maçta gelen ortalar genelde tehlikeli bölge olan ön direk ile penaltı noktası arasındaydı ve rakip tehlike yarattığı noktalarda hep bu noktada topla buluştu.

    çözüm ise çok basit. uzun boylu defans oyuncularımızdan luyindama, diagne ve donk arasından birisini ki benim tercihim luyindama olur o bölgede alan savunması yaptırmak. top geçme olasılığı neredeyse hiç yok. bu futbol bu kadar zor bir şey değil aklı olan herkes yanlışı görür çözümü üretir.

    dediğimi görmek isteyenler aşağıdaki linkten takımın aldığı pozisyonu görsün. ceza sahamızda tamı tamına 11 oyuncumuz var. antalyaspor'dan ise altı tane oyuncu bulunuyor ve yine de bir oyuncuyu bomboş bırakabiliyoruz. halbuki o bölgeye bir tane uzun adam yerleşse ve yerinden sadece 1.5-2 metre yarıçapındaki daire bölgesi için sorumlu olsa bile bu pozisyonların hiçbiri olmayacaktır.

    http://gss.gs/uVU.png

    bu pozisyonlar öyle es geçilecek cinsten değildir. bir maçı kazandırır kaybettirir. şampiyonlukları belirler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın