• 38
    11 mart 2019 galatasaray antalyaspor maçının ikinci yarısının başlarındaki patlamasıyla, galatasaray maçlarında koreografileri bile es geçen bein sport rejisinin bile ekrana getirmek zorunda hissettiği tribün. ali sami yen stadyumunu bilen dinleyicilerimiz için tarif edersek kapalı sol'a denk gelir. başı çeken hakim profili galatasaray tribünlerinin kendini tasnif edip yavaş yavaş şimdiki haline dönüştüğü sulu derbi öncesinde tribünün tozunu yutup hala daha bağırıp çağırma hevesi olan eskilerdir. o eski güzel tribün günlerinin karakteristiğini barındırır bu yüzden uhdesinde.

    kale arkasında amigoların arkasında değil de taç çizgisinin arkasında olmalarının birkaç sebebi var elbette. birincisi iyi kötü hayatını şekle sokmuş, maddi olarak belli seviyeye gelebilmiş olmaları. artık her deplasmana, her amatör maçına vs. gelemeyecek kadar düzenli bir hayata geçmiş olmaları. ikinci sebebi setteki amigoların "bağırın lan" çekemeyeceği kadar tribün profillerinin yüksek olması. üçüncüsü de tabi ki deplasman tribününün hemen sol taraflarında olmasıdır.

    tribün anlamında pırıl pırıl olan, bizim ergenlik-gençlik yıllarımızda "ilerde bunlar çıkar artık tribüne" diye düşündüğümüz/hayal ettiğimiz pek çok adam oralarda kendi halinde takılıyor. ekran başında olan bizleri bile ayaklandıran patlamaları hariç yön veremiyorlar. bu maçtan sonra iki gün sosyal medyada konuşulsa da abilerimiz canımız kanımız ayağına -belki biraz daha prezentabl şekilde- yatacaklar...

    burası türkiye ve türkiye'dir galatasaray...
App Store'dan indirin Google Play'den alın