• 193
    maçın başında da kazanacağımızı söylemiştim. her ne kadar spesifik olarak belirtmesem de fark da bekliyordum, mbaye diagne'nin gol atmasını da. ilk yarı beklediğimi bulamasam da ikinci yarı beklentilerim çıktı. bu maçları kazanıyoruz zaten, şaşırmadım skora.

    oyun olarak yorumlanacak pek de bir şey yok. fatih terim çok ofansif bir kadro ile çıkmayı denedi ama bu kadar kötü rakibe karşı bile bu kadro iyi işlemedi. emre akbaba'nın da hazır olmaması bunda etken tabii. ancak oynaya oynaya hazır olacak, bu maçlarda oynamayacaksa ne zaman oynasın? mantıklı bir tercihti bence. skoru aldıktan sonra ryan donk'un oyuna girmesi de mantıklı bir tercihti. haftaya bursaspor deplasmanına bu kadroyla çıkılmaz örneğin. yanlış tercih olur. ikinci yarıda da daha dengeli bir kadro, rakibin sürekli açık veren defansı ile birleşince rahat goller bulduk.

    maçta sinir olduğum şey kornerleri bir türlü savunamamamız. penaltı kadar tehlikeli korner kullandı adamlar. bugün gol olmaz yarın olur, maçı da çeviremezsin.
    ikincisi çok kolay pozisyon vermemiz. özellikle geriden top sürerek gelen adamları durduramıyoruz. maalesef ryan donk bu tip adamları sadece izliyor çünkü son derece ağır ve rakibi durdurması demek sarı kart alması demek, başka türlü durduramaz o da biliyor. stoperler veya beklerle karşı karşıya kalan hızını artık arttırmış oyuncular da tehlike yaratıyor. donk'u severim, iyi oyuncudur; eleştirmiyorum da maalesef böyle bir eksikliği var ve belirtmeden geçemeyeceğim. orta alanda bu tip top sürerek gelen adamlara baskı yapan tek kişi papa alioune ndiaye. geri kalan oyuncular da defansa öyle ahım şahım yardım etmedi açık konuşmak gerekirse; araya girip top kapmaya çalışmaktan başka bir defansif faaliyetleri yok. kanatlar böyle yapabilir de orta alandaki oyuncular biraz daha defansif oynayabilmeli; rakiple boğuşmalı diyelim.
    fernando muslera ve christian luyindama nekadio'nun da birçok pozisyonda birbiri ile anlaşamaması dikkatimden kaçmadı.

    bunun dışında maçta komik anlar oldu gerçekten. younes belhanda ve sofiane feghouli'nin üstsüte birbirlerine pas atmaları komikti *
    sevindiğim nokta ise takımda en azından birbirlerine yardım etme, takımdaşlık duygusunun olması. mbaye diagne gol atsın diye ofsayt yüzünden gol sayılmayan pozisyonda herkesin ellerini kaldırması olsun, diagne'nin gol atması için sürekli ona pas atmak istenmesi olsun sevindiğim noktalar oldu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın