• 207
    başakşehir futbol kulübüyle ilgili galatasaray'ım üzerinden prim yapanlara cevap olmayan tarzda, ama başakşehir'in ortada olan kötü gerçekleriyle ilgili yazdığım entry '' forum tarzı entry '' sebebiyle silmiştir. ama; benimle aynı sayfada başakşehir'i över tarzda entry giren bir başka yazara, benimle aynı tarzda yazmasına rağmen henüz herhangi bir işlem yapılmamıştır. doğru olan da yapılmamasıdır zaten. zaten şu sözlüğe yazılan yüzde 70 entry forum tarzda entry niteliğini taşıyor. hepsini silersek, sözlükte entry kalmaz.

    bildiğimiz '' rıdvan dilmen'e '' büyük ihtimal '' şerefsiz '' dediğim için, '' küfür tarzda entry '' sayıldığından, yine maalesef yazdığım entry silindi. oysaki; benim galatasaray'ıma düşman, her yorumunda galatasaray'ımın önüne set çekmek için, tamamen aleyhimize bütün gücüyle algı oluşturan, konumu gereği objektif olması gerekirken; ligin bitmesine 9 hafta kala aramızda 8 puan fark olan başakşehir'i açık açık şampiyon ilan eden '' fenerbahçe'li '' bu zat'a daha iyi bir sıfatı yakıştıramadım. bu sezon belki de medya yoluyla da olsa galatasaray'ımın şampiyonluk yolunda geride kalmasında payı vardır. ayrıca; söylediğim o söz, iltifat kalır emin olabilirsiniz. yine ayrıca malum şahsın yüzüne de çok rahat söyleyebilirim.

    imparatorumuz '' fatih terim'e '' sözlük bazında ciddi hakaretler, alaya almalar varken; fatih terim'i överek ve hakkını savunarak yazdığım entry '' niteliksiz entry '' sebebiyle silinmiştir. şampiyonluk yolunda, isterse bu takım her hafta kaybetse de, matematiksel olarak şansının kaldığı son ana kadar arkasında durmak zorundayız. üstüne bu takımın başındaki kişi, efsanemiz fatih terim ise arkasında durmamak gibi bir şansımız yok bence. sadece bunu ve fatih terim'e yapılan haksızlıkları dile getirdim. dikkat ediyorum; fatih terim ile alay edenler, galatasaray her şeyi kaybetti karamsarlığı oluşturanlar, en ufak terslikte bu sözlüğe gelip nefretini kusanlara, en ufak bir işlemde bulunulmuyor. ama; benim desteklemek ve haksızlığa karşı savunmak için girdiğim entry niteliksiz diye siliniyor. bu sözlüğün ismi de '' galatasaray sözlük ''... vallahi bravo... alkışlıyoruz...

    bu sözlükte;'' nkfvas '', '' hepiniz oruspu çoçuğusunuz '' vs. gibi başlıklar var. yine benim girdiğim entryleri silen bu yazar arkadaşın profiline bakıyorum; bana göre küfürlü, niteliksiz, forum tarzı entryler beğenmiş. yine bana göre bizzati yazarın forum tarzı entryleri mevcut. demek ki; yazar arkadaş moderatör olduğu için karar merci kendisi, kendi yorumuna göre doğru - yanlış fark etmeksizin karar verebiliyor. buradan çıkarımım bu benim.

    şu ana kadar, hiçbir yazar arkadaşı galatasaray ve galatasaray değerlerine hakaret etmedikçe, girdiği entyleri bana cevap verdiğini hissettiğim nitelikte olsa bile, herhangi bir ihbar veya şikayet girişiminde bulunmadım. çünkü; herkesin kendine göre inancı olduğuna inanıyorum. bunları da yeri geldikçe sınırları fazla aşmadan yazabilirler. bence bunda sıkıntı olmamalı. kimse sorun ne olursa olsun, objektif entryler yazdığı için '' marjinal '' değildir. kimse de benim gibi taraftarı olduğu camiayı savunan entryler yazdığı için '' sıradan '' değildir. kaldı ki, burası da galatasaray sözlük. bende galatasaray'ımın haklarını bu sözlükte savunuyorum. bundan da daha normal bir şey yok bence.

    ekşi sözlük'te hergün inanılmaz derecede gündem belirleniyorken; bu sözlükte nedense, uslu duralım da, bize dokunmayan yılan bin yaşasın tarzı bir hava var. bizim sözlüğe bakıyorum; silinen de, silinmeyen de yani kusura bakmayın ama ortalama karşılaştırınca, bir tutarsızlık görüyorum. sözlüğün bir duruşu olduğunun farkındayım. ama; yazılanlara ve varmak istenen noktaya bakınca sözlüğün bu duruşunun bir karşılığı yok. yani; tanım sözlüğü değil, forum tarzı sözlük değil, sorunsal sözlüğü değil... ee o zaman bırakın da, burada da gündemi biz belirleyelim. bu tezimi hep savundum, hep de savunacağım; eğer, 2018-19 sezonunda şu sıralar liderden 8 puan gerideysek, bunda medyanın ve doğrudan sosyal medyanın payı azımsanmayacak kadar vardır. maalesef; bu sözlüğün ne yönde bir yarar içerisinde olduğunu henüz anlayabilmiş değilim...

    edit: muhtemelen bu entry'mde; forum veya niteliksiz belki de küfürlü entry diye silinecektir...
App Store'dan indirin Google Play'den alın