• 91
    (bkz: tarihte bugün)

    süper lig tarihinin en sıkıntılı ve unutulası maçlarından biri olmuştu. sezonun ilk yarısındaki maçta çıkan olaylardan dolayı birkaç diyarbakır taraftarı hastanelik olmuş, maç da küfür-kıyamet bir ortamda yapılmıştı. 6 mart’taki maça da bursaspor seyircisi alınmamış fakat yanlış hatırlamıyorsam bursaspor’lu taraftarlar otobüslerle diyarbakır’a gitmişlerdi.

    ilgili maçtan önceki gece futbolcular uyumasın diye, gece boyu havai fişekler atılmış, maça giden futbolcuların otobüsü taşlanmıştı. maçta da yabancı madde resitali sunulmuş, en son gelen maddelerden ötürü yan hakem’in başından yaralanması sonrası hakemler maçı tatil etmişti.

    yanılmıyorsam diyarbakırspor o yıl lige çıkmış ve sonrasında yeniden ligden düşerek aynı senenin sonunda kapanmıştı. öncesinde gaffar okkan’dan ötürü diyarbakır seyircisine sempatiyle bakılırmış fakat benim yaş olarak daha küçük olduğum dönemler olduğu için orasını hatırlamıyorum (2000-05 arası diyarbakır’a defalarca gitmiş, daha ileriki senelerde mardin ve bitlis’de dönem dönem bulunmuş ve oranın insanının misafirperverliğini hatırlayan birisi olarak mantıklı geliyor) fakat 2009-2010 senesi diyarbakırspor taraftarı büyük sıkıntılar yaratmış (istiklal marşı yuhlama ve saha olayları) ve büyük sıkıntılar yaşamıştı.

    aynı yıl diyarbakırspor kapanmış, bursaspor ise ilk ve tek şampiyonluğunu kazanmıştı.

    https://youtu.be/LlFmJ79pyjc

    ayrıca 19 ekim habur rezaleti ve sonrasında açılım süreci adı altında yapılan abes şeylerin olduğu bir dönemde oynanmıştır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın