resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 1021
    bize fazla mı diye düşündürten bir insandır kendisi. sistem başarıya endekslidir. ama hangi sistem. çoğu şeyi ithal ettiğimiz, eldekilerimizi de yaparken ordan burdan yamalayarak temin ettiğimiz için şu anki sistem dediğimiz türk futbolunun 2,5 takım üzerine kurulu kaotik düzeninde, başarı kavramı da doğal olarak orijinalinin kötü bir kopyası.

    orta saha bassın, forvet bassın, defanstan popescu gibi adamlarla top çıkarılsın, sağdan pres soldan pres, okan-suat-tosuncuk fetişliği, kaos maos futbol işte bu söylemleri, uzun toplarla şişir, yap ortanı hakan'a gibi mentalitenin elbette ki hedefi olur. ne beklenir başka! anlamazsın ama ışık görürsün sabredersin ama o da yok. zaman ne önemli arkadaş, 3 ay sabretmek ne zor 5 ay, 1 sene. bu adam farklı işte. bal gibi biliyorsunuz. ama işte aynı noktadayız. sabır maalesef bir kültür işidir. kültürlü sabırlıdır değil. sabır için farklı olmak gerekir, toplumdan faklılaşabilmek yeri geldiğinde, kendi düşüncelerini de yaşamak gerekir bazen. 16 maç yapılmış 10 maç galip,3 yenilgi, 3 beraberlik, takım kopuk. bu değildir eleştri. olmamalıdır zaten. hoca değildire gelmiyorum bile.

    hayatlarımız nasıl? nasıl bir sokak bizi bekliyor. iş hayatı. hep baskın, hep galip miyiz? yoksa mutsuzuz da hocayı da o gözle mi değerlendiriyoruz. hiçbir başarı pat diye birden olmaz. başarı olması için büyük başarısızlıklardan da geçmek gerekir. acıyı buram buram yaşamak gerekir. hayat da böyle değil mi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın