resim
Davide Astori
Mevki:Stoper
Doğum:07.01.1987
Ölüm:04.03.2018 (31)
Uyruk:İtalya
  • 98
    hemen hemen herkesin dünya futbolundan, nba'den, tenis dünyasından falan desteklediği bir isim, takım illa ki olabiliyor. bu tamamen halen daha vahşi olan insanlığın kendini tatmin edebilme amacıyla yarattığı, içinde bulunmak istediği rekabet duygusundan ötürü geliyor. iki dünya savaşı sonrası daha fazla can kaybetmek istemeyen aktörler bu rekabet duygusunu soğuk savaş adı altında bilime, sanata ve spora enjekte ettiğinden beridir de futbol dünyanın en büyük savaş cephesi belki de.

    işte bu ilkel ama hastası olduğum duygudan dolayı ben de boston celtics, andy murray, liverpool ve fiorentina'ya sempati duyan bir insanım. boston celtics sempatizanlığım 2008 nba finallerine, liverpool sempatizanlığım 2005 cl finaline, andy murray destekçiliğim bir sidik yarışına dayansa da fiorentina'ya olan bakış açımın net bir başlangıcı yok. biraz football manager'da zor kariyer yapayım ama rakibim hem bol olsun hem de hiç zayıflamasın düşüncesiyle açtığım oyunlar, biraz fatih terim, biraz batistuta, biraz da renkleri herhalde. öyle ki orduspor ve fiorentina kardeş kulüp olduktan sonra ayrı sevinmiştim. memleket takımı işte. halen daha her hafta fiorentina ne yaptı diye açar bakarım, özetleri izlerim, denk getirebilirsem de direkt maçını.

    tüm bu sebeplerden dolayı ayrı severdim astori'yi. football manager 2012'de cagliari takımında görüp tanımıştım. sonra galatasaray söylentisi çıkınca da çok istedim ama olmadı. yolu hiç galatasaray ile kesişmemiş birisiyle neden bu kadar bağ kurdum bilmiyorum ama öldüğü gün garip bir hüzün kapladı içimi. o gün football manager'da bir fiorentina kariyeri açtım ve bir daha dokunmadım. o kariyerde hala yaşıyor, hala fiorentina kaptanı...
App Store'dan indirin Google Play'den alın