resim
Marcos do Nascimento Teixeira
Takım:Sevilla
Mevki:Stoper
Yaş:28
Boy:1.85
Uyruk:Brezilya
  • 610
    marcao mükemmel bir stoper. ayağı harika ama stoperle birlikte orta saha oyunculuğuna da soyunduğu için bazen hata yapıyor. aldığı her topla dripling yapmak istiyor. orta sahaya gelerek pas yapmaya çalışıyor. bu nedenle de savunma konsantrasyonunu nispeten kaybediyor ve bu da hataya yol açıyor. hem ali sami yen’deki benfica maçında hem de erzurumspor maçında yaptığı hatalar tamamen bundan kaynaklanıyor. marcao öncelikle bir stoperdir ve savunmaya konsantre olmalıdır. (tıpkı onyekuru’nun öncelikle asisti düşünmesi gereken bir kanat oyuncusu olduğu gibi.) tabi ki ara sıra topla çıkacak ve merkezden ya da çizgiden orta sahaya kadar da gelecek ama bu gelişlerin sayısı fazla olmamalı. olursa savunma konsantrasyonunu kaybeder.

    marcao’nun sık sık topla çıkmasının nedeni de orta sahamızın yeterince hareketli olmaması. orta sahada donk da, fernando da, selçuk da yeterince hareketli değil. ndiaye’de bazı maçlarda çok mükemmel ama çoğunlukla statik. belhanda ise hızlı ve akıcı değil sadece çalımla adam eksilten bir futbolcu. orta sahanın en hareketli oyuncusu emre akbaba, o da henüz yeni maç ritmini kazandı. sonuç olarak marcao orta sahadaki bu eksiklikleri kapatmaya çalışıyor ve de konsantrasyon kaybı nedeniyle rakiplerini kaçırıyor.

    fatih hoca nasıl ki onyekuru’ya asli görevinin asist yapmak olduğunu (tabi ki fırsat varsa gol de atacak) anlattı, marcao ve hatta luyindama’ya da asli görevlerinin savunma olduğunu anlatmalı. böyle olursa inanıyorum ki marcao kolay kolay geçilemeyecektir.

    basında galatasaray üzerine oynayan “fiyasko” “ayaklı bomba” gibi başlıklar atılıyor. bu başlıkların maksatlı ve güdümlü olduğunu bu futbolculara anlatmalı ve onları daha da motive etmeli teknik heyetimiz.

    (bkz: 3 mart 2019 galatasaray erzurumspor maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın