• 22
    yetiştirememesinin bir numaralı nedeni, kariyer planlamasında teknik direktörlük olmayan ya da kariyer planlaması dahi olmayan isimlerle çalışmasıdır.

    bobby robson'ın yanında yetişen jose morinho, sportif kariyerine bir çevirmen olarak başladı.
    jose morinho'nun yanında çalışan rui faria ve jose morais farklı takımlarda teknik direktörlük yapıyor (biri kore'de biri arabistan'da)
    carlo ancelotti, arrigo sacchi'nin yanında italya'da asistan menajerlik yapıyordu.
    marco tardelli ise bir dönem trapattoni'nin asistanıydı.
    belki birebir örnek olmayacak ama pep, cruyff'ın menajerliğine olan etkisini sanırım milyon defa açıkladı.
    hele ferguson'a hiç girmeyeceğim. ryan giggs gözlerini kısmış uzaktan beri pis pis bana bakıyor. steve mclaren ve carlos quiroz da biz saksı değiliz diyor. (fazlası vardır elbette. aklıma bu kadar geldi. malum kendisi birazcık uzun süre teknik direktörlük yaptı.)

    velhasılıkelam... bir konuda bilginiz olmayabilir. bilginiz olmamasına rağmen fikriniz de olabilir. ancak bilmediğiniz şeyi biliyormuş gibi yazmayın. yukarıda yazdığım hocalar hep birilerinin yanında yetişmiş hocalar. benim gecenin iki buçuğunda aklıma bu kadarı geldi. fazlası elbette var. (daha ağır sözler sarfedecektim. vazgeçtim.)

    tekrar başa dönecek olursak, sorun fatih hoca'nın teknik direktör yetiştiremeyecek kapasitede birisi olmasında değil, yanında çalışanların kariyer planlamasındadır. açıkçası 5 yıl sonra hoca 70 yaşına gelmiş olacak. yanına bir adet teknik direktörlükte kariyer yapmayı düşünen birisini alsa (öhöm elmander öhöm), bizim de kafamızın rahat olmasını sağlayabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın