• 42
    kendi kendini pilot etmiş yazar. sanırım bu da ilk nick altı entrym. kendisinin fatih terim'in teknik direktör yetiştirememesi başlığında referans verdiği yazar olarak #2632861 entrysindeki imasından sonra aşağıdaki mesajı özelden yollamak üzere yazmıştım. yolla dediğimde pilot olduğunu fark ettim. okuyorsa mesajım aşağıdadır. sözlük yazarlarının da görmesinde bir sakınca görmüyorum.

    ----------

    (#2632861) merhabalar, entrymde fark ettiysen sırf sana değil, senin başlığı açıp benim entryme referans vermen üzerine sanki fatih terim eleştiriliyormuş gibi olay yaratıp saydıran tüm yazarlara seslendim. o yüzden özelden yazmadım. herkese tek tek kendimi açıklayacak değilim. 20 entry varsa 18i zaten fatih terim'in işi mi yetiştirmek diyor ve daha ileri gidiyor farkındaysan.

    her şeyden önce benim entrymde "fatih terim'in teknik direktör yetiştirememesi" görüşü yok. benim entrymin girişi tespit ile başlıyor. benim terim'i eleştirmek gibi bir niyetim olsa gider başlığının altına avcı bile erol'u yetiştirdi terim bişi yapmadı derim. halbuki benim entrymin amacı tamamen pozitif bir gözlemin paylaşılmasıydı. neydi o? bir türk teknik direktör takımına güzel bir futbol oynatıyor. sonra hocamdan çok şey öğrendim diyor. sonra hocası çıkıyor benim 4 sene önceki şablonum diyor. yani zamanla oturtacağa getiriyor vs.

    orada sadece "tek bir" cümlede hem de sadece terim değil şenol güneş'in de ismini vererek ne yazık ki onlarda bunu göremedik demişim. tek cümle. ve tespit. kinaye yok, yerme yok, hesap sorma yok, küçümseme yok. sadece türk futbolunda isimli ve yaşı ileri türk direktörlerindeki durumun tespiti var.

    tespit saptamadır, kesindir. görüş yargıdır. sen görüş diyerek beni terim'e yermekle itham ettin. okumayan, okuduğunu anlamayan, daha kötüsü anlamaya bile çalışmayan birçok yazar da aynı senin yaptığın gibi terim'e laf edilmiş, diye yok yere gerilmiş, gereksiz entryler ve daha ileri yazıları yazmış da yazmış.

    sen bana dersen şu kişiyi çıkardı. o zaman konuşuruz. sen bana dersen işi değil, konuşuruz. sen bana dersen yanındakiler öğrenememiştir, konuşuruz. mesela entryme mesaj atan bir yazarın hamzaoğlu'nu sorması üzerine edit yazdım. hatta o editte anti terimci dersiniz diye 2 kelam daha ettim. çünkü biliyorum yazarların nasıl tepki verdiğini. bir başka yazar, nasıl çıkarsın yanındakilerde iş yok dedi. onunla da konuştuk. ama hiçbiri terim'i niye eleştiriyorsun diye girişmedi.

    ha sonra sen başlık açtın. bakınıza bakmaya, okumaya üşenenler saydırdı da saydırdı.

    bu arada senin entryni de okudum. konuya girişin benim abdullah avcı erol bulut tespitim ama uzunca yazdıkların başakşehir'in, aykut kocaman'ın oynattığı savunma futbolu, terim'in benfica maçında stoperleri ileri çıkarması, futbollarını kıyaslanmaması gerektiği. otur bir daha düşün. diyelim ki ben dedim fatih terim teknik direktör yetiştiremiyor. senin geleceğin argüman oynattıkları futbol mu olmalı? gidip işi mi bu mk yazsan daha mantıklı bir argüman. ben diyorum bugün hava yağmurlu. sen diyorsun güneşli havada sahilde uzanmak gibisi yok.

    o 20 entrynin içinde başta fatih terim'in işi olmaması gibi, yanındaki insanların ondan öğrenememesi gibi argümanlar var. konu hakkında başka düşüncelerim de var ama uzamasın diye yazmadım. sen başlığı açmadan özelden mesaj atan yazarlarla da konuştum zaten bu konuları. belli yani.

    benim derdim yazdığım entrynin yanlış yorumlanması. üzerine laf yemem. hadi onu geçtim sözlüğün gereksiz yere çalkalanması. üzerine negatif enerjinin yayılması. üzerine bu gereksizliğin başka gereksizlikler doğurması. git bak açtığın başlık altında yazılan entrylerin üslubuna. herkes dilediği gibi yazar tabii.

    zamanında çok uğraştık bu platformda birbirinize sevgi, saygı gösterin diye. üslubunuza dikkat edin diye. aynı taraftayız birbirimize hoşgörü gösterelim diye. o adamların çoğu gitti. çoğumuz çok yazmıyoruz. neyse burası da başka bir konu.

    entrynde bana da medeniyet imasında bulunmuşsun. bu yüzden düşüncelerimi bilmen için yazdım. ne yazdın entrymin altına da moderatör sildi bilmiyorum. ama keşke o kalsaydı da başlık açılıp bu kadar yanlış yerlere gitmeseydi konu. bu sözlükteki yazarların ve okuyanların negatiflikten, kargaşadan, kavgadan mümkün olduğunca uzak kalmasını istiyorum. biliyorum ki herkesin derdi bu renkler. ve kim ne yazarsa yazsın içindeki galatasaray sevgisi nedeniyle yazıyor.

    sağlıcakla kal...
App Store'dan indirin Google Play'den alın