resim
Sergio Ramos García
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:38
Boy:1.84
Uyruk:İspanya
  • 452
    yaptığı şey oyuncu dinlendirmekle benzerlikler taşıyan oyuncu. 18/19 şampiyonlar ligi sezonu son 16 turu ilk maçında bilerek sarı kart görerek ceza sınırını finallere taşımak istememişti. uefa da rekabete aykırı olduğu gerekçesiyle kendisini çeyrek final ilk maçından da men etti. peki benzerlik nerede?

    fransa federasyonu kupa maçları için maksimum rotasyon sınırı koyuyor. ilk 11 için belli bir sınır var. sayıyı tam hatırlamıyorum ama örnek vermek gerekirse ilk 11'deki en az 6 oyuncu son bilmem kaç maçta bilmem kaç dakika oynamış olmak zorunda diyor. bunun amacı fransa federasyon kupası'nın kalitesini korumak. yine ingiltere futbol federasyonu geçtiğimiz sezonlarda anormal sayıda rotasyon yapan takımlara ceza kesmişti. genellikle düşme hattındaki takımlar city gibi rakiplere karşı rotasyon yapıyor. 2-0 kaybetmekle 4-0 kaybetmek farketmez mantığıyla yapılan bu rotasyonlar hem ligin kalitesini hem de rekabete zarar veriyor gerekçesiyle cezalandırılıyor.

    ramos'un durumu da buna benzer bir durum olarak değerlendirilmiş. zaten kural kitabına göre federasyonlar kasten görülen, saha dışı amaç taşıyan kart cezalarına ek cezalar verebiliyorlar. bunu itiraf etmediğiniz sürece kasten yapmadım diyebilirsiniz ama işte ramos... ikinci maçta sahada çok yüksek popülerliği olan birisi olmayacak. dahası bu adam takımı için kilit oyuncu durumunda. olur da ajax madrid'i elerse çok büyük yara alır uefa. bu da bir gerçek. bunu da korumak istiyor uefa malesef. zaten bu yüzdendir kendilerine mafya deniyor ya.
App Store'dan indirin Google Play'den alın