resim
Emre Akbaba
Takım:Adana Demirspor
Mevki:On Numara
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Türkiye
  • 1694
    sakatlığı zemine bağlı olmayan fakat direkt nüksetmesinin travma veya zeminle alakalı olduğunu söyleyebiliriz. kemik dokusu kendisini 1 sene sonrasında tamamen fiks eder. kemiklerle tendonlar birbirine çok yakın olduğu için herhangi bir nüksetme durumunda sadece kemik değil diğer dokular da zarar görebilir. yani bu yüzden yeni sezona kadar kendisine çok dikkat etmesi gerekiyor.

    ödem bu kemik kırıklarında çok önemlidir. hatta ağrıdan önce ödemin giderilmesi için modaliteler kullanılır. kendisinin antrenmana çıkması maça hazır olduğu anlamına gelmiyor. keza 2 aydır antrenmanlara çıkıyor olması da maça hazır olduğu anlamını çıkarmaz. çünkü iki ayak veya bacak arasındaki fark %10 iken antrenmana çıkabilir. bunu %5 seviyesine çekince maça hazır duruma gelir. eminim ki sağlık ekibi sahaya dönüş çalışmalarını uygulamıştır. fakat benim kafamdaki soru işareti şurada.

    emre'nin fiziğine 21 şubat 2019 benfica galatasaray maçında çok dikkat ettim. omuzları gelişmiş, kas kütlesi koymuş gibi. yani buradan salon çalışmalarına önem verdiğini söyleyebiliriz. keza aerobik kapasite çalışmalarını da buna önem veren birisi mutlak surette gerçekleştirmiştir. hoca emre'yi eğer sıkışırsa 60 dakika oynatabilecek düzeyde mi emre? hiçbirimiz şu an kondisyonunu ve aerobik kapasitesini bilmiyoruz. gereken uyarıları saygıdeğer doktorumuz ve ekibi yapmıştır hocaya ondan da eminim. ama ne olursa olsun emre'nin oynatılsa bile 24 şubat 2019 galatasaray akhisarspor maçında riske edilmemesi lazım. risk ne kadar az olursa hem emre'nin geleceği için, hem galatasaray'ın geleceği için, hem de emre'nin sakatlığının tekrardan nüksetmemesi için o kadar iyidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın