• 24
    galatasaray'ın 18/19 sezonunu kurtaracak diziliştir.

    - elimizde akıp gidebilen, sıfıra inebilen, iyi şut çekebilen kanat oyuncuları yok.
    - orta sahamız pas alışverişi konusunda yetersiz. ceza sahasına gol koşusu yapmıyor, ceza sahası dışından şut tehditleri yok.
    - forvetlerimiz orta saha özellikli değil. topla çok yetenekli değiller. gole dönükler.
    - emre akbaba gibi forvetin arkasındaki 1'i oynayabilecek bir oyuncumuz var.

    emre akbaba burada kritik. kendisine özel bir rol yüklemiyorum. büyük beklentim de yok. sadece yetenekleri sayesinde o forvet arkasındaki oyuncuyu bence tam olarak dolduruyor. ikinci forvet ya da gizli forvet artık ne derseniz deyin. oyun kurucu değil ama.

    peki oyunu kim kuracak? işte burada terim'in "top hep bende kalsın, 45655 pas yapayım" düşüncesinden sıyrılmamız lazım. tamam, pas yapalım. ama orta sahamızda o pası yapabilecek adam yok. yok kardeşim. orta sahadaki en pasör adam selçuk. sonrasında da fernando ve donk geliyor. düşünün artık.

    işte burada kanatlardan oyun kuracağız. 11/12 sezonunda olduğu gibi. tamam diagne bir elmander değil. ama artık bir şekilde diagne ve mitroglou'dan ortak fayda alacağız. emre de necati'ye nazaran daha şutör ve orta saha orijinli bir oyuncu. yani bir şekilde dengeleyeceğiz.

    kaldı ki duruma göre emre yerine sinan, henry gibi 2 oyuncumuz da var. farklı alternatif olarak. diziliş şu şekilde olacak:

    ------------------------------------------muslera----------------------------------------------
    ----mariano --------------luyindama------------------marcao-----------------------yuto----
    ----feghouli---------------fernando--------------------ndiaye-------------------belhanda----
    -----------------------------------------emre akbaba------------------------------------------
    -------------------------------------------diagne-----------------------------------------------

    duruma göre kanatlarda henry, sinan, yunus gibi oyuncuları da alternatif olarak kullanabiliriz. belhanda en az engin baytar kadar oynar orada. feghouli de istenen tempoyu yapamazsa yunus'u, sinan'ı deneyeceğiz artık. alternatifimiz çok yok bu konuda.

    terim'in bir an önce bu gerçeği görmesi lazım. göbekten savunup kanattan atak yapacağız. ortadaki dörtlü (luyindama, marcao, fernando ve ndiaye) her türlü savunma işini yaparlar. zaten luyindama ve marcao topla çıktıkları için takımı öne itiyorlar ister istemez. bekler de öne çıktıkça feghouli ve belhanda'nın da ceza sahasına girmeleri kolaylaşır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın