• 191
    #2626893 3 nisan 2001'de tribünde maçi takip edenlerdendim. etrafım yerim gereği belli bir demografinin üstünde insanlarla doluydu. ilk yarı bittiginde maçı 3 - 2 alacağız dediğimde babamın arkadaşı ve etrafımızdaki beyefendilerden küfür yemiş hatta uzatmamam için babamdan ufak çapta bir uyarı almıştım.
    sonra hagi, hasan şaş ve fatih akyel'in çılgın atmasıyla maç 2-1'e geldiğinde stadın ruh halinde bir kıpırdanma olmuş, 2-2 de zaten zayıf olan stad titremişti. ayaktayken tribünün altımda sallandığını net hatırlıyorum. 3. golü attığımızda elim depremi anımsatan bir güçle stad titremişti. beton zangır zangır sallanmıştı.
    golün sonrasını pek hatırlamıyorum kime sarıldığımı da. hatırladığım hayatın 30 40 saniye durduğuydu. başkaldırı ruhunun sonuna kadar özümsendigi ve galatasaraylıların neden galatasaraylı olduğunu xamax maçından sonra tekrar hatırlatan bir maçtı. (uefa kupası ve avrupa maçları serüveninden ayıran şey belkide kral takımı real madrid'in antipatikliğiydi...)

    jardel'in 4. golü ofsayt diye sayılmamış (bence goldü) hakemler real madrid'i gene kollamıştı.

    bu arada o maçta kombineliler 2 koltuğa 3 kişi girmişti. stad fazlasıyla doluydu. kapalı ve açıkların halini siz gözünüzde canlandırın. 35000 üstü kişi vardı.
    eminim çünkü bizden önceki kişi turnikeden geçememişti. 1 önceki yılın kartıyla gelmişti. öyle hınca hınç sıra vardı ki ezilme ve izdiham olmasın diye görevliler turnikeleri açıyordu. turnike metro girişlerindeki demir kafesler gibiydi.

    murat bu yazısıyla bu maçı ve hisettirdiklerini anımsattı. bu sebeple kendisine teşekkür ederken 'doktor lütfen bu giriyi sağ bırak' diyorum.

    not: devre arası küfreden bir abimiz hala söz verdiği bmw yi almadı :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın