2018-19 UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu Rövanş Maçı
23:00
0 - 0
  • 102
    ilk maçta tur için kötü bir sonuç aldık. peki artık tur atlama şansımız çok mu düşük? bence hala tur atlama şansımız az değil. nedenlerime gelince:

    1- benfica kendi sahasında oldukça iyi bir takım. seyirci ile beraber iyi bütünleşiyorlar. ancak daha önce portekiz deplasmanların da aldığımız sonuçlar ve oynadığımız futbol umut verici. 2008 yılında benfica'yı deplasmanda güzel bir oyunla 2-0 mağlup etmiştik. 2015 yılında ise 2-1 mağlup olduk. son dakika yasin öztekin boş kaleye topu yuvarlasa beraberlikle dönüyorduk. bu sezon ise porto deplasmanında 1-0 mağlup olduk. ancak sayısız gol pozisyonu ve oynanan güzel futbol hala hafızalarda.

    2- evimizde benfica'ya 2-1 mağlup olduk. ancak günümüz futbolunda geri dönülmeyecek bir skor değil. geçen sezon türkiye kupası yarı final eşleşmesinde akhisar bld takımını deplasmanda 2-1 mağlup etmiştik. ancak rövanşta 2-0 mağlup olduk ve turu kaybettik. yine geçen sezon cl ön elemesinde başakşehir sevilla'ya evinde 2-1 mağlup olmuştu. rövanşta sevilla'ya ecel terleri döktürerek 2-2 berabere kaldılar ve elendiler. son dakika emre belözoğlunun frikiği direkten dönmese turu başakşehir geçiyordu.

    geçen yıl juventus evinde real madrid'e 3-0 mağlup olmuştu. deplasmanda son dakikaya girilirken juventus 3-0 öndeydi ve son dakika da çok tartışılan bir penaltı golü ile elendiler. ha şunu diyebilirsiniz "galatasaray juventus mu?" o zaman bende size şunu sorarım: "benfica bir real madrid mi?"

    3- avrupa kupalarında, bilhassa deplasman maçlarında başarı için olmazsa olmazlardan biri güçlü savunma hattıdır. 2000 yılında popescu-bülent ikilisi ile namağlup uefa kupası şampiyonu olduk. beşiktaş'ın geçen sezon avrupada'ki başarısında pepe-tosiç ikilisi önemli faktörlerdi. bizim savunma tandemimiz luyindama-marcao her geçen gün birbirlerine daha çok uyum sağlıyorlar ve güven veriyorlar.

    4- ilk maçta takım ve seyirci üzerinde büyük bir baskı vardı. galatasaray'ın devre arası transferleri, yenilgi ile bitmesine rağmen oynanan son cl maçı:porto maçında ki futbol ve benfica'nın eksik kadro ile türkiye'ye gelmesi beklentileri çok yükseltti. herkes rahat bir galibiyet beklerken benfica'nın dirençli futbolu, her geçen dakika bizi daha çok strese soktu. şimdi ise üzerimizde baskı olmadan sahaya çıkacağız. elenip gelirsek kimse için şaşırtıcı olmayacak ama ya elersek...

    5- ilk maç herkes de "bu benfica ne takımmış yaa" fikri oluştu. ama yediğimiz iki golden biri çok ucuz bir penaltı golü, diğeri de 2. gol için saldırırken savunma arkamıza atılan 50 metrelik bir top ve marcao&muslera ortaklığı ile yenilmiş çok basit bir gol. topla oynama oranında yüzde 66'ya yüzde 34, pas başarı yüzdesinde yüzde 83'e yüzde 71 üstünlük kurmuştuk. belki bu kadar topa sahipken net pozisyonlar bulamadık ama benfica'da pozisyonlar bulamadı. bazı yorumcuların dillendirdiği gibi iki takım arasında büyük kalite farkı yok. bu maç ne demek istediğim daha iyi anlaşılacak.

    6- taraftarlar ve medyada oluşan karamsar tabloda ilk devre cl grubunda ki başarısızlıkta etken. schalke maçlarında kötü futbol oynadık. grup sonuncusu lokomotiv'e, hem de beraberliğin uefa avrupa ligine kalmamıza yeteceği bir durumda, deplasmanda mağlup olduk.
    ancak şu gözardı ediliyor. ligin ilk yarısı fizik olarak daha gerideydik. ayrıca ligde alınan cezalar ve sakatlıklar yüzünden kadro istikrarı, oyuncuların maç kondisyonları sekteye uğramıştı. şimdi hem kadro istikrarı sağlandı hem de takımın fizik gücü daha iyi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın