• 278
    turk futbol hakemleri 4'e ayrilir.

    1- emir kullari familyasi. bu familyaya huseyin gocek, halis ozkahya, arda kardesler, suat arslanboga, ali palabiyik ve mete kalkavani koyabiliriz. donem donem her takimin guclu oldugu federasyonlar olmustur. mesela galatasaray ve haluk ulusoy donemi, fenerbahce ve mahmut ozgener donemi gibi. turk hakemleri her donemde bir sekilde yolunu bulmustur. durust olup bulamayanlarin ise hakemlikleri bitmistir. mesela bir galatasaray-trabzon macinda 4 kisiyi atan donemin gozde hakemlerinden deniz ates bitnel gibi. eger hakemlik kariyerlerinin devam etmesi icin hangi camia o donem gucluyse onun tarafinda olmalilardir. su anda siyasi iktidar tarafindan acikca kollanan basaksehir buyuk takim statusundedir. taraftar ve camia baskisi olmamasina ragmen baskanlarinin siyasi iktidara yakinligi sayesinde aleyhine hata yapanlar ya da hakli olsa bile ters karar verenler yasar kemal ugurlu gibi haftalarca mac alamamaktadir. bunu goren ve aptal olmayan hakemler tipki bugun mete kalkavan gibi cesur kararlar veremeyeceklerdir. bu yukarda saydigim hakemler basaksehir maclarina verilirse oraya bir 3 puan yazmanizi rica edecegim.

    2-futbolu bilmeyenler. surekli oyunu kesip, kendini her yere birakana faul calarak basima birsey gelmesin diyerek futbol zevkini olduren bu familyaya alper ulusoy, mustafa ogretmenoglu, yasar kemal ugurlu ve ozgur yankayaýi koyabiliriz.

    3- tilki hakemler. iste en ilginc familya budur. burda tabiri caizse kasar hakem statusunde olan hakemler girer. bir numara tabiki cuneyt cakir. kim daha cok bagirirsa onun lehine karar veren, tartismali bir karara imza attiysa, hemen esitlemek icin diger takima da bir karar yaratan ve uefa maclarindaki basarisi nedeniyle federasyon tarafindan asla ceza almayan bir cuneyt cakir. tabi ki kendisi yalniz degildir bu familyada. firat aydinus ve bulent yildirim'i anmadan olmaz. ne zaman buyuk takimlarin cani yansa, pansuman gorevini gorur bu firat ve bulent. ikisi de futbolu iyi bilmelerine ragmen malesef sistem tarafindan curutulmustur.

    4- gelecek vaat eden hakemler : gelecek vaat eden yazdim ama son bir kac haftadir geleceklerine dair bir umut kalmayan halil umut meler ve umit ozturkú de buraya koyuyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın