• 42
    1 gün kalan maç.

    2 şubat 2018 alanyaspor galatasaray maçı ve 14 şubat galatasaray benfica maçında görüldüğü üzere önde baskı yapan rakip karşısında takımımız hiçbir varlık gösteremiyor. umarım fatih hoca bu iki maçtan ders çıkarmıştır ve buna uygun bir oyun yapısıyla başlar.

    son dönemde yurt içi transferlerimizin neredeyse hepsi eski takımlarına gol atma başarısını gösterdi. emre akbaba alanya'ya, serdar aziz bursa'ya... diagne'den de bunu bekliyorum. fakat kimin gol attığından, kazanmaktan ya da kaybetmekten önemli olan deplasman sistemini oturtmak. kasımpaşa büyük düşüşte. beşiktaş'ın kazanarak puanları eşitlediği haftada öyle ve ya böyle kazanırız fakat yeni bir sistem oturtmak şart. bunun da ilk adımı orta saha üstünlüğünü almakta.

    trabzon maçında ndiaye ve belhanda ikilisini ön tarafta kullanarak 4-1-4-1 gibi bir sistem denendi. iç sahada bu işe yarayabilir fakat deplasman için yetersiz kalıyor. pas bağlantısını kurabilecek, top tekniği yüksek bir oyuncu daha gerek. deplasman maçları için 4-4-1-1 gibi bir sistem oluşturup emre'yi ndiaye-belhanda ikilisi ile forvet arasında köprü gibi kullanmak en mantıklı çözüm olarak görünüyor.

    muslera

    mariano - luyindama - marcao - yuto

    feghouli - belhanda - ndiaye - henry

    emre
    diagne

    bu sistemle çıkılırsa şayet hem pas oyunu hem de baskılı oyun oynanabilir. şayet skoru alamazsak kostas'ı da oyuna alarak 2 santraforla 4-4-2 oynanabilir. umarım fatih hoca klasik 4-2-3-1 ısrarını sürdürmez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın