• 47
    galatasaray avrupa fatihidir. bu ünvan değişmez. türkiye'ye bu başarıları getirmiş, türkiye'yi avrupa'ya tanıtmış kulüp galatasaray'dır. son 25 maçtan 2 galibiyet almamız bu gerçeği değiştirmez ama bu durumun bir fakat kısmı var.

    fakat, galatasaray elindeki potansiyeli bir türlü yansıtamaması ve bunu kullanamaması inanılmaz üzücü bir durum. galatasaray ya da türk futbolu, artık 18 yıl önceki, 6 yıl önceki ne bileyim 10 yıl önceki arsenal, juventus, manchester united, real madrid zaferlerini anıp, bunlarla avunup durmamalı. kurada bir hollandalı, rus ya da portekizli takımla eşleştiğimizde "oo tam dişimize göre" dediğimiz rakipler zaten o avrupa devlerini en kötü 2 -3 yılda bir devirip duruyor. hiçbirinin de her yıl bunlarla avunduğunu hatırlamıyorum. bizim en son hafızalara kazınan zaferlerimiz 2012-2013, 2013-2014 sezonlarında oldu ve bitti. hala bunların gazıyla asarız keseriz diyoruz.

    asıp kesebilir miyiz? evet keseriz ama ezbere konuşarak değil. bunun bilincinde olarak, gerçekten iyi bir futbol oynadığımızda galatasaray'ın ne kadar tehlikeli ve tank gibi, silindir gibi ezip geçtiğini defalarca gördük yine görebiliriz. tamamen bizim elimizde olan bir durum.

    temennim 2019-2020 sezonunda o özlediğimiz en yakın tarihteki futbola dönmek. zira potansiyel var. o potansiyeli ortaya çıkıp kullanalım biz yine juventus, real madrid, manchester united zaferlerini yaşarız. hem de bol bol yaşarız. geçmişe takılıp durmayalım artık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın