• 67
    kulübümüz tarafından youtube çok önemli bir gelir kaynağı olarak görülmeye başlandı. yönetim o zaman ona göre hamleler ve çalışmalar yapmak zorunda.

    ilk adımda youtube için profosyenel bir ekip kurulmalı. üretken bir ekip kurulması gerekiyor. üzerinde durulması gereken önemli noktalar var. görsel zevk açısından güzel dokunuşlar, yazılar, emojiler vs süslenerek bize sunulursa o zaman hem abone hem de izlenme sayısı artacaktır. kendimce neler yapılabilir başlıklar halinde size sunup kısaca açıklamak istiyorum.

    1.maç öncesi ve sonrası klipler

    14 şubat 2019 galatasaray benfica maçı öncesi güzel bir maç öncesi ve sonrası video hazırlanarak bu işin ilk adımını atabiliriz. şampiyonlar ligi gibi bir vitrinde güzel içerikler ortaya çıkarırsak dünya genelinde abone olarak olmasa bile izlenme de büyük yol alırız.

    2.oyuncular ile yapılacak güzel içerikli videolar

    youtube da izlenme ve abone sayısında önemli bir bölümü bu tarz taraftara hitap edebilecek videolar hazırlanması durumunda galatasaray youtube kanalımızdan ne zaman bildirim gelecek diye dört gözle bekleriz.

    https://youtu.be/-LdRzyRakSg barcelona'nın umtiti ve dembele ile barcelonalı oyuncuları emoji ile göstermeleri gibi

    3.transferlerin youtube üzerinden duyurulması

    yaz ve devre arası transfer dönemlerinde youtube ekibinin sadece bu konuya ağırlık vererek transfer ile ilgili ipuçları verebilir ya da biten transferleri bu yolla tduyuruları güzel bir içerik oluşturarak bize duyurabilirler. en çok abonenin bu dönemde olacağı görüşündeyim.

    https://youtu.be/Uwp0MWuhj6M radja nainggoland inter'e transfer videosu

    4.yaşayan oyuncular ile ilgili anılar, söyleşiler

    örnek olarak hagi ile güzel bir söyleşi eşliğinde eski maçlara, olaylara, anılara, gollere gidilerek güzel bir video ortaya çıkartıp bizlere sunmaları.

    6.youtuberlar ile paylaşımlar yapmak (reynmen 1.tercihim)

    youtuberlar bu piyasanın kurtları ve izlenme olarak çok etkileşim alıyorlar. reynmen diye bir arkadaş var adam şarkıcı değil ama youtuber olarak bir şarkı çıkarıp tüm rekorları kırıp deli gibi izlenmeye devam ediyor. https://youtu.be/Ofy0aAXiVpg 18 günde 103 milyon kişi dinlemiş şarkısını. kısaca youtube dan ekmek yemek istiyorsak bu çocuklardan yararlanmak gerekiyor.

    7.sözleşmesi uzatılacak oyunculara içeriği güzel videolar hazırlanması

    bu uygulamaya ilk olarak linnes öncülük etmeli. taraftarın çok sevdiği bu oyuncu için film fragmanı tadında bir video ile duyurmalı ile güzel bir sinerji ve izlenme sayısına ulaşabiliriz. böyle videolar sadece ülke içinde değil dünya genelinde yankı uyandırır.

    8.gençlerimizin içinde olduğu güzel içerikler üretilebilir

    gümbür gümbür gelen gençlerimizi oynatmadan vitrin yapabiliriz youtube üzerinden. ama onlara zarar vermeden bunu doğru bir şekilde yapmak gerekmektedir.örnek olarak yunus akgün için antrenman performansı ekstra yaptığı çalışmaların videoları gibi onun ve onun gibi gençlerimizin çok çalıştığını bizlere gösterebilirler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın