• 47
    8 haziran 2019 türkiye fransa maçına ev sahipliği yapacak olan şehir.

    bir milli takımın stadının olması fikri esasen mantıklı. ingiltere milli takımı için wembley örneğin, ya da fransa milli takımı için parc des princes, veya italya milli takımı için san siro gibi... akp hükümetinin siyasi gücünü ve muhafazakarlaşan sosyokültürel yapımızı hesaba katarsak bizim milli takımımız için söz konusu şehrin konya olarak belirlenmesi gayet normal; benim içime sinmiyor ama mevcut yapıda normal.

    yalnız şöyle bir avantajımız var ülke olarak; diğer ülkelerin hemen hemen hiçbirinde bizdeki gibi yoğun bir stadyum atılımı yapılmadı son yıllarda. bu bağlamda milli takımımızı başka başka şehirlere taşıma fikri rahatlıkla hayata geçirilebilir; tıpkı antalya'da, eskişehir'de ve trabzon'da olduğu gibi. en basitinden kocaeli, sakarya ve samsun. bu üç şehirde de şıkır şıkır yeni stadyumlar inşa edildi. tesislerin yeniliği bir yana, bu şehirler türk futbol tarihinin önemli futbol şehirleri aynı zamanda. yıllardır alt liglerde debelenen takımları sebebiyle bu şehirlerin insanları futbola, özellikle de milli takım seviyesine aç. taşıyın abicim işte milli maçları buralara, ne kaybedersiniz? gaziantep örneğin, sivas ya da...

    yapılan statlar hep benzer yapıda diyebilirsiniz ki ben de bu fikre katılıyorum ama var yani, imkan var. yayın şu işi ülkenin her uygun noktasına. konya yine tercih edilsin edilmesine de tek yönelim olmasın. hiçbir şey kaybetmeyiz, aksine çok şey kazanırız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın