resim
Ümit Öztürk
Görev:Hakem
Yaş:-
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 149
    (bkz: 10 şubat galatasaray trabzonspor maçı)
    gereksiz konuşulan hakem..
    4 pozisyon öne çıkarılıyor. biz de yorumlayalım.
    1-) onyekuru'nun pozisyonu temas olduğu için kesin penaltı. ama hakem olsam vermezdim, çünkü onyekuru golü atmaktan çok genç kalecinin tecrübesizliğinden yararlanıp penaltı alma derdinde.. kale boş, adam gibi plase yapsana ayağını taktırmaya çalışacağına.. oyunun ruhuna aykırı hareketleri sevmiyorum. bizim jenerasyon arsada top oynamaktan geliyoruz, taraftarız ama futbolu da seviyoruz. böyle istismarlara dayanamıyorum.
    2-)onların penaltı pozisyonu istediği pozisyon penaltı değil.iki oyuncu, biri sağ öbürü sol ayağını topun geleceğini umdukları noktaya doğru hareketlendirirken top başka noktaya gidince ayaklar çarpışmış, sağlam olan ayakta kalmış. rakip oyuncunun da aynı noktaya doğru ayağını hareketlendirmesine dikkat etmek lazım.
    3-) yutonun çizgideki ağız hareketine sarı vereceksen eğer var odasında bir de ağız okuyucu bulundurmak lazım. o mesafeden o stadda , hakem , ta çizgideki sırtı dönük oyuncunun ne dediğini duymaz. bundan sonra görüntüden ceza verecekseniz, akbilspor ve fb 11 kişi hiçbir maçı tamamlayamaz. çubuklu tosun bunu hiç sevmez.
    4-) diagnenin olası ikinci sarı kartına gelince.. ilk önce niyete bakmak lazım. top rodelganın solunda iken, diagne topa doğru hamle yapıyor, rodelga topu dürtüp kaçırınca , diagnede ona vuruyor. niyet topa, adama değil, faul doğru, sarı kart olmaz. hakemin maç boyunca trabzonlu futbolcuların yaptığı faullerdeki kararına bak, ardarda koy, sarı kart yok. adamın maç boyunca belirlediği standart o.
App Store'dan indirin Google Play'den alın