resim
Ümit Öztürk
Görev:Hakem
Yaş:-
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 129
    10 şubat 2019 galatasaray trabzonspor maçı performansı nedeniyle topa tutulan genç hakem.

    tartışılanlar üzerinden pozisyon pozisyon gidelim bakalım...
    1- galatasaray'a yapılan penaltıda öyle iyi bir yerde durmuştur ki yayıncı kuruluşun onlarca kamerasından ancak bir açıda yakalayabildiği penaltıyı tereddütsüz verdi. pozisyona ilgili açıdan bakarsanız onyekuru'nun sol ayağına çok net müdahale olduğunu görürsünüz.

    2- nagatomo'ya ettiği küfür nedeniyle verilmesi gerektiği iddia edilen kırmızı kart'ı vermeyerek büyük bir duruş sergilemiştir. kaldı ki nagatomo, soldado gibi hakemin üstüne yürüyüp yüzüne yüzüne hakaretler savurmamış, anlık tepki verip hakemin görmediği bir zamanda küfürünü edip uzaklaşmıştır. eğer bu tarz edilen ani tepkilere ceza verilecekse hiçbir maç 11e 11 tamamlanmaz dünyada. neden büyük duruş dediğime gelecek olursak, küme düşmeye oynayan bazı vizyoner takımların her zamanki gibi yarattıkları algıdan etkilenmemesi çok önemliydi.

    3- diagne'nin 2. sarıdan atılması olayında kesinlikle hatalı olduğunu düşünüyorum fakat ani atağa çıktığımız benzer pozisyonlarda da rakibe kart vermemiştir. kart ve faul konusunda biraz cimri bir hakem.

    4- trabzon'a penaltı olduğu iddia edilen pozisyonun penaltı ile uzaktan yakından alakası yoktur. iki futbolcunun ayağı yerin üzerindeyken hafifçe çarpışmış ve ayaklar yere temas ettiği anda ayrı ayrı yere düşmüştür, marcao'nun trabzonlunun ayağına basma gibi bir durumu yok. zaten trabzonlu futbolcunun kendini temas edilen değil aksine diğer ayağından başlayarak yere bıraktığını rahatça görüyoruz.

    bugüne kadar hakemliğini gayet başarılı buluyorum. umarım kendisini geliştirir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın