resim
Ümit Öztürk
Görev:Hakem
Yaş:-
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 117
    hakem 10 şubat 2019 galatasaray trabzonspor maçı'nı dengeledi. geçen haftaki alanyaspor maçı ve bu maçta hakemlerin faul ve kart tercihleri rakip lehine oldu. alanyaspor maçında da bu maçta da kaç kere şahit oldum ki aynı hareket biz yaptığımızda sarı kart ama rakibe bazı zamanlarda faul bile çalınmadı. trabzonspor maçında da trabzonsporlulardan en az 4 futbolcu sarı kart görmesi gerekirken o pozisyonların benzerlerinde biz sarı kart gördük hep. koca maçta trabzonspordan yalnızca 1 kişi sarı kart gördü o da penaltıdan dolayı.
    demem o ki sanki hakemlere talimat verildi bu konuda ve rakip lehine sertliğe izin verin demişler gibi.

    bence kendisi 10 şubat 2019 galatasaray trabzonspor maçı'nda bana göre kendisine verilen talimatla vicdanı arasında sahaya çıktı. talimatları yerine getirdi ama diğer kararlarda da bizim lehimize meyilliydi.

    bu meyil ekuban'ın penaltı beklediği pozisyonda hakemin "penaltı verirsem basit bir penaltı olur" düşüncesine sebep olmuş gibi. ki ben de ilk baktığımda penaltı gibi geliyor ama ayak yere bastığında ayağa basma değil de kenarında basılı kalıyor gibi olduğu için penaltı çalmadığını düşünüyorum. bu açıdan da hakem penaltı kararı ağır olur düşüncesiyle vermedi penaltıyı. genel maçta bizim oyunculara kart gösterdiği pozisyonlarda rakibe kart göstermeyerek de verilen talimatı yerine getirdi.

    kısacası 10 şubat 2019 galatasaray trabzonspor maçı'nı gelen talimat ve vicdanı arasında yönetti.

    ekleme: diagne'nin ikinci sarı kartlık pozisyonunda kart olabilirdi evet ama bunu konuşanlar trabzonsporlulara verilmeyen kartlara da baksın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın