• 294
    ancak football manager gibi oyunlarda mümkün olan olay, tabii şu anki şartlarda.

    birincisi, ülke yaşamak için yeterince güzel değil. bu sebeple hayatını da daha yüksek standartlarda idame ettirmek isteyen tüm futbolcular avrupa'yı tercih edecektir.
    ikincisi, birincisini ortadan kaldırıyor gibi gözüküyor aslında ama kaldırmıyor. parayı basıp oyuncu getirebiliriz ama gelen de idealist olmaz paragöz olur gerçekçi olmak gerekirse. gelenlerden çok azı gerçekten futbol oynamaya gelir. zaten şu anki yaşadığımız durum da buna benziyor. yaşlı, formdan düşmüş adamları alabiliyoruz bu şekilde. gençler avrupa'da kalmaya devam ediyor.
    üçüncüsü, iyi ve kaliteli futbolcular yukarıdaki sebeplerle takımlarımıza gelmiyor. gelmeyince lig izlenmiyor. izlenmeyince de para kazandırmıyor. gelirler az olunca da bir şey yapılmıyor açıkçası. para az kazandırınca kaliteli adamlardan ilk 11'e bir tane alsan ikincisini alamıyorsun çünkü adamı buraya getirmek için ciddi para ödemen gerekiyor. altapıya yatırım yapsan transfer aksıyor, transfere parayı gömsen gelecek yok oluyor.

    haliyle en baştan ülkenin yaşanma seviyesini komple ciddi şekilde arttırmadıkça ligin kalitesi de artmayacaktır.

    altyapıya çok çok ciddi yatırım yapıp kaliteli oyuncular yurt içinden yetiştirilebilir. bu sayede iyi takımlar kurulabilir ama o kadar kaliteli altyapılar da yok türkiye'de. biz uzun yıllık planlar yapıp onun meyvesini bekleyebilecek fıtratta bir millet de değiliz pek. bu huyumuz değişse belki o kupa altyapıdan çıkanlarla buralara gelebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın