resim
Sinan Gümüş
Takım:Eyüpspor
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:30
Boy:1.79
Uyruk:Türkiye
  • 4499
    ıslıklanmasından* falan bağımsız söylüyorum; kendisinin takımda kalması demek, çok yüksek ihtimâlle semih'in bonservisi ile alınması demek. şöyle ki; önümüzdeki sene* uefa'ya bildireceğimiz 22 kişilik kadroda altyapıdan yetişmiş iki oyuncumuzun olması gerekecek. bunlardan biri ismail çipe olur. diğeri içinse sadık'ın fener'e gitmesi sonrası bence iki alternatif var: ya alanya ile sözleşmesi sona erecek olan efecan alınacak ya da semih olacak o isim. tam da bu noktada şunu belirtmekte fayda var; yunus-atalay falan henüz 21 yaş altı olduklarından listeye yazmadan oynatabildiğimiz oyuncular zâten. onları bu planlamada hesaba katmanın pek bi' esprisi yok yâni.

    elde diagne ve mitroglou varken, kadro da maksimum 22 futbolcudan oluşabiliyorken sinan'a santrafor pozisyonunda yer yok; sağ kanat alternatifi olarak efecan gelirse sinan'a orada da yer olmaz. kaldı ki; sinan bu iki mevkiyi de hakkıyla oynayamayan mevkisiz bir oyuncu. bununla birlikte, gençler arasında şu an en çok forma şansı bulan yunus da sağ kanatta oynadığında verimli olabiliyor; illâ gençleri de hesaba katacaksak bunu da göz önünde bulundurmak lâzım.

    efecan ile ilgili ''çöp'' falan diyecek arkadaşlar olacaktır; kendilerini alanya'nın maçlarını biraz tâkip etmeye dâvet ediyorum. efecan özellikle son iki sezondur alanya'nın en iyi birkaç oyuncusundan biri. o sebeple de akhisar'da dahi doğru düzgün forma şansı bulamayıp kupadaki performansıyla alınan muğdat'la falan kıyaslanmasın lütfen. sinan'dan-minandan net daha iyi oyuncu. üstelik de semih'in yuvaya (!) geri dönmesini gereksiz kılacak olması gibi önemli bir artısı var efecan'ın. hem de muhtemelen semih'in yarı maaşına falan gelir gelirse. 4 ay için 600 bin avro alan semih'in yıllık maaşının 1,5 bandından aşağı olması neredeyse imkânsız. bu paraları ise biz şu an as stoperlerimize dahi vermiyoruz. gerçi, ahmet çalık'ın bile marcao'dan daha fazla maaş alıyor olması gibi bir saçmalık var hâlâ ortada; ama bunlar eskinin yükleri, bunlardan yavaş yavaş kurtulmaya çalışmak varken bunlara bir yenisini daha eklemenin anlamı yok.

    özetle, yabancı kuralı değişse de, değişmese de önümüzdeki sene kadroda olmaması gereken bir oyuncu sinan. ıslıklama olayına gelirsek, dünya üzerinde her takım taraftarının bu tip medeni protestolarda bulunma hakkı vardır. bâzen hiç hak etmeyen futbolcular da alabiliyor böyle şeylerden nasibini; ama sinan'ın o kategoride bir futbolcu olduğunu da asla düşünmüyorum ben. kötü futbolcu olabilirsin, kötü oynayabilirsin; ama kötü mücadele edemezsin. yıllardır galatasaray seviyesinde bir kulüpte bu kadar fazla şans bulup da bir arpa boyu yol alamamak nedir allah aşkına.
App Store'dan indirin Google Play'den alın