• 92
    düz adam olarak yorum yapmak istiyorum. 50-60 milyon euro gerçekten inanılmaz yüksek rakamlar. her sene şampiyonlar liginde en azından son 16 oynayacak düzeyde bir takımınız yoksa herhangi bir takım için lüks. son yıllarda hem bonservisler hem de futbolcu maaşları çılgın bir artış göstermiş olsa bile türk takımları bu paraları ödememeli.

    bir futbol takımı 23 kişilik kadrodan oluşuyor. burada 3 kaleci ve her mevki için 2 oyuncu olarak düşünüldüğünde 23 kişilik kadro oluşuyor. 3 farklı kulvarda da rahatlıkla kaldırabilecek bir genişlik aslında.

    ilk 11 oynayan her oyuncunuza 2 milyon euro bütçe ayıralım. bu oyuncular içerisinde 2-3 arasında alan da olacak, 1-2 arasında alan da.

    yedek 11 oyuncu da ortalama 1 milyon euro maaş bütçesi ayıralım. yine bu oyuncular içerisinde 1-2 arası alan da olacak, 0.1-1 arası alan genç oyuncular da.

    3. kaleciyi altyapıdan düşünürsek pek de yükü olmayan bir futbolcu diyebiliriz.

    toparlamak gerekirse, her pozisyon için toplam 3 milyon euro bütçe ayırdığınızda, bunu as ve yedek oyuncu olarak ikiye bölebilirsiniz. kimi mevkilerde as oyuncu 2.5 alıp yedek 0.5 alır, kimi mevkide her iki oyuncu da 1.5 milyon euro.

    11 mevki x 3 milyon euro = 33 milyon euro.

    galatasaray futbol takımı için 33 milyon euro ideal rakam olmalı. yapılmayacak şey değil. son transferlerde maaşlara bakıldığında bu yönde bir eğilim söz konusu. avrupa liglerinde oyuncuların maaşlarına bakıldığında bizim 2-3 milyon vereceğimiz oyuncular 1 milyon civarı maaş alıyor.

    bu saatten sonra 3 milyon üzeri maaş alan oyuncu olmasına karşıyım. şu an bu maaşlara sahip oyuncuların da maaşları ya düşürülmeli ya da uygun bonservis ücretleriyle elden çıkarılmalı. finansal olarak daha iyi şartlar oluştuğunda belki 1 tane süperstar oyuncu için bu kuralı çiğneyebiliriz. o da ancak drogba gibi oyuncular için geçerli.

    düz adam bildirdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın