resim
Christian Luyindama Nekadio
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:30
Boy:1.91
Uyruk:Kongo DC
  • 378
    yarı işlenmiş elmas gibi ham değeri olan kongolu stoper...
    bütün olay bizim onu bu saatten sonra nasıl işleyeceğimizde..
    bu oyuncu ile ilgili unutulan nokta belçika'ya afrikadan sadece 2 yıl önce geldiği ve profesyonel futbola kenfi ülkesinde başladığı.. adam ilkokul mezunu bile değil, avrupa kıtası bile onun için yeni.. bize şu ana kadar gelen afrika asıllı oyuncuların hemen hemen hepsi avrupa klüplerinde alt yapı eğitimi almışlardı.
    (bkz: 6 şubat galatasaray hatayspor maçı)
    goldeki kafa vuruşuna ve atletizmine dayanarak diyorum ki avrupada bu oyuncuyu altyapıda yakalamış olsalardı, zaten forvet yaparlardı.
    mesela 18 yaşındaki ozan kabak , dama'dan daha fazla fundemantal ve teorik futbol öğrenmesine rağmen çok penaltı yaptırdı, yavaş yavaş oturttu, onu halledince avrupa kaptı.
    başka bir nokta da rakipler üstündeki etkisi .. hataysporun penaltı beklediği pozisyonda rakip oyuncu onu geçmesine rağmen golü değil, penaltı ve kırmızı kart almayı düşündü, çünkü damanın bir şekilde onu engelleyeceği sanısı oluşmuştu kafada. o yüzden geçtiği halde ellerini arkaya dolayıp aptal bir penaltı oyununa girdi.
    bir de tabii ki damanın ilk oynadığı alanya maçında yediği erken ve haksız sarı kart , rakip oyuncularda "hakemler bu adama kart vermeye meyilli," düşüncesiyle , gol için değil , damayı oyunda attırtmaya çalıştıklarını gösterdi.
    bence iyi bir şey . yıllarca gölgesinden korkup melo'yuda attırmaya çalışıp esas görevlerini de unutmuşlardı cin fikirli yerli evlatlarımız ve hocaları..
App Store'dan indirin Google Play'den alın