• 172
    cousins’e hiçbir zaman bel bağlamadığını ve iki taraf açısından win/win şeklinde anlaştığını, durant’e ise pastanın çileği modunda baktığını düşündüğüm takım.

    cousins nba piyasasında 40-45 m dolarlık kontrata rahat imza atabilecek bir adamken 5.3 m dolar 1 senelik sözleşme ile warriors’a katıldı. cousins açısından bu, hem sakat başlayıp büyük bölümünü sakat geçireceği sezonda üzerinde bir baskı olmadan rahat rahat iyileşme ve eski perfromansına ulaşma, vereceği play-off katkısı ile de bir yüzük kazanma şansı demek iken, warriors açısından bu durum, zaten kalacakları play-off döneminde benchte bir adet daha all-star katkısı almak ve şampiyonluk açısından avantaj demek. net win/win bir sözleşme, ancak kimse cousins’in 5.3 m dolar ile kalacağını düşünmüyordur.

    durant’in durumu biraz daha farklı; durant de alabileceği kontratın altında, maaşından fedakarlık yaparak yüzük kazanmak için warriors ekibine dahil olan bir all-star, bir mvp. gerçekten zaten durant öncesi de şampiyonluğun en büyük adayı olan warriors kadrosunun overkill çileği, ancak bu sezon sonunda gideceğini hemen herkes öngörüyordu. güzel, beklenmedik bir bonus idi durant ve bu durumdan çok iyi faydalandı warriors.

    ben sene sonu makine üçlü thompson / green / curry üçlüsünü tutacak ve çilekleri durant ile cousins’i kaybedecekler ancak eğer başka bir süper takım ortaya çıkmazsa yine şampiyonluğun en büyük adaylarından olacaklardır. sonuçta bu takım, bu sezon katılan cousins’i saymıyorum, durant’siz de şampiyon olmuş bir takım. şampiyonluğun yolları daha engebeli olur ama curry, thompson ve green üçlüsü dağılmadığı sürece -ki dağılacaklarını sanmam- “çökecek” bir takım değildir.

    dediğim gibi, bu faraziyede, şu an oldukları kadar dominant olamayacakları aşikar ama çökmeden yollarına devam edeceklerdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın