resim
Henry Chukwuemeka Onyekuru
Takım:Al-Fayha
Mevki:Sol Kanat
Yaş:27
Boy:1.75
Uyruk:Nijerya
  • 862
    (bkz: #2610056) ilgili entry’ye yüzde yüz katılıyorum. onyekuru sanılanın aksine bencil ya da oyun zekası düşük bir oyuncu değil. aksine ben oyun bilgisini gayet yeterli buluyorum. bazı pozisyonlarda bencil davrandığının ben de farkındayım. en basitinden şu an aklıma gelen 26 ocak 2019 göztepe galatasaray maçından aklıma gelen bir pozisyon var. ilk yarı sol kanattan içeriye güzel girmişti rakibini ekarte edip, içerde sinan müsait pozisyondaydı ama kendisi değerlendirmeyi tercih etti. şimdi bunun birkaç sebebi olabilir:
    1- adam sinan’ın harcayacağını düşününce kendisi değerlendirmek istemiş olabilir ki bence bazı pozisyonlarda çok doğru olmasa da kendisini rahatlıkla anlayabilirim.
    2- kendisi en skorer oyuncumuz ve skora en yakın oyuncumuz. bitiriciliği de hiç fena değil. tam bir iç forvet. kendi değerlendirmek istemesi gayet doğal.
    3- daha 22 yaşında. oyun bilgisini yeterli görsem de hala bazı konularda mental olarak gelişmesi gerekiyor. bunu inkar etmek doğru olmaz.

    şimdi entry’yi toparlamak gerekirse;bir sözlük klasiği olarak kötü geçen bir maçın ardından nasıl birçok futbolcumuz gibi olumsuz eleştiri aldıysa iyi geçen bir maçın ardından da kendisine methiyeler düzülmüştür vaktinde. özellikle kendisine en ağır eleştirilerin yapıldığı zamanlarda kendisinin daha az efektif olduğu sağ kanatta kullanıldığını unutmamakta fayda var(o zamanlar ben de kendisindeki cevheri bilmeme rağmen bu kadar etkisiz olması canımı sıkmıyor değildi). buna rağmen ben, böyle birkaç maçlık(ki ilgili maçta* takım olarak tanınmaz haldeydik) kötü performansa bakmaksızın kendisine sene boyunca ihtiyacımız olacağını düşünüyorum. özellikle sol kanatta kullanmaya devam edersek ya da çift forvetli bir sisteme geçersek, poacher (fırsatçı golcü) rolünde bize birçok gol sevinci yaşatacağını ve oyun olarak tatmin edeceğini düşünüyorum. bitiriciliği, sürati, adam eksiltmesi, yeteneği gayet yeterli seviyede. ve kendisi(mitroglou’yu tam hazır olmadığından mütevellit saymazsak) önümüzdeki maçlar mbaye diagne ile, ligi adı gibi bilen, leblebi gibi gol atan, bu sezon başından beri bu yana ilk defa adam akıllı bir forvetle sezonun kalanında mücadele edecek ve bu da illa ki oyununa olumlu yansıyacak. bence biraz daha sakin kalalım ve bu arkadaşa güvenelim, bize şu zamana sağladığından daha çok faydası olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın