• 1051
    2018-2019 ara transfer dönemi bittiğinden beridir; bu sözlükte hangi nick ile başlık açtığına bakmadım. belki aynı kişidir, belki farklı farklı kişilerdir bilmiyorum. ama ya salak bunları yazan veya yazanlar ya algı yönetimi oluşturup, galatasaray üzerinde baskı oluşturup, şişirip şişirip en ufak kötü gidişatta takımdaki tüm sinerjiyi bozmaya çalışan kötü niyetli troller ya da dikkat çekmeye çalışan ezik insan tipleri. neyse başlıklar, aşağı yukarı hatırladığım kadarıyla yazdıklarıma çok yakın;
    - galatasaray'ın uefa avrupa ligini alması
    - galatasaray'ın kadıköy'de bu sezon kazanması
    - galatasaray'ın başakşehir'i geçip şampiyon olması ( bu başlık bugün açılmış)
    çok fazla ekşi'de takılan biri değilimdir. başlıkların ne tür yorum içerdiklerine bakmadım. sadece başlıklara baktım. ekşi sözlükte hesabı olan arkadaşlar varsa, bu başlıkları açan veya açanlar kimselerse, onlara bir şekilde ulaşıp uyarabilirlerse kendi adıma çok sevineceğim. bu arada bizim sözlükte 5 te 5 başlığını da yanlış bulduğumu söylemek istiyorum. nedenlerine gelirsek;

    - galatasaray sözlük ki, ekşi sözlüğe göre daha az gündem belirleyen bir sosyal platformda bile bir arkadaşımızın yazdığı yazı; twitterda, orada burada o kadar büyüdü ki, neredeyse başına iş açacaktı. sonucun ne olduğunu da tam olarak takip edemedim.
    - bu mecralarda yazılan herhangi bir yazı, sosyal medyada takipçisi aşırı fazla olan sayfalar tarafından çok fazla takip ediliyor. ve çok fazla benimseniliyor. hal böyle olunca da, ciddi taraftar kitlesine ulaşıyor ve etkiliyor.

    neticeye gelirsek; 2 stoperimiz öyle ya da böyle gitti. yerine çoğumuzun ismini daha yeni duyduğumuz, standart sayılabilecek isimler geldi. forvete de türkiye liginde çok iyi performans göstermiş, daha önceki kariyeriyle ilgili bilgimiz olmayan mbaye diagne ve ilk başlarda burak yılmaz gibi ses getiren ama şu aralar ne oynadığını tam olarak bilmediğimiz, marsilya taraftarının gittiğine sevindiği kostas mitroglou geldi. onun haricinde bildiğimiz eskiden neyse halen o olan, eski altyapı futbolcumuz semih kaya ve bursaspor'da sakatlıktan yeni yeni kurtulmuş emre taşdemir geldi. drogba ile sneijder'in aynı an da geldiği sezondaki gibi bir hava katmak çok yanlış geliyor bana. yani bu başlıkları açan arkadaşlar öyle bir algı yaratıyorlar ki; sanki galatasaray über bir takım haline geldi, önüne geleni o, şu takım fark etmeksizin silip süpürecek sanıyorsun. kaldı ki; fatih terim' de inanın ki eski iştahı olan fatih terim değil. yine kaldı ki; en yıldız isimleri getir, takımı tanıyıp oturana kadar rahat 3-5 hafta geçer. ama biz böyle yaparak; çıtayı şimdiden yükseltip, takımı baskı altına alıp, rakipleri de üzerimize karşı kışkırtıyoruz. bu yüzden göztepe örneğinde olduğu gibi; bizle oynadıktan 1 hafta sonraki performansı arasındaki aşırı farkı görebiliyoruz.

    sonuç olarak; heyecanla veya kötü niyetle açılmış bu başlıkların takımımıza gereksiz zarar verdiğini düşünüyorum. daha maç sahada oynanmadan kafada kazanmaya başlıyoruz. tam aksine; daha sakin, daha anlayışlı ve maç maç yorum yapmakta fayda olduğunu düşünüyorum. yoksa maalesef alanyaspor maçındaki puan kaybındaki gibi, en ufak kayıplarda gereksiz umutsuzluğa düşeriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın