resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 6098
    http://gss.gs/p3L.jpg

    kaideyi taciz eden istisna'ya önce teşekkür etmek, üstüne de kendi görüşlerimle bir katkı yapmak istiyorum. bu istatistik üzerinden akıl süzgecinden geçmediği belli olan onlarca şey okuyorum iki gündür. belhanda iyi oynadı, kötü oynadı değil amacım, amacım bazı insanların yorumlama konusunda gerçekten ne kadar yetersiz olabileceğini anlayabilmek.

    benim hep iddia ettiğim bir sav var, aslında bu yorumlardan da çok net anlaşılıyor, sosyal medya zaten bok çukuru da, sözlüğümüzde de maçları canlı izleyen sayısı yüzde elli bile değildir, ben buna adım gibi eminim hatta. özetten bile fikir edinse saygı duyarım, ekşide, twitterda milletin fav kasmak için cahilce abartığı işler üzerinden burada sadece üslup olarak daha kaliteli diyebileceğim şekilde yorumlar var.

    her gün başka saçmalık önümüze gelir oldu, pazar top kaybı istatistiği, cumartesi de "sezonun ilk isabetli şutu geyiği". esasta bir sıkıntı yok, ben de kendisinin şut çekmemesinden oldukça şikayetçiyim, ben de ekran başında "la vur lan artık" diye kıçımı yırtıyorum ama böyle saçma sapan "ilk isabetli şut" geyiklerine de iki çift lafım var.

    ulan herkes istatistik mini etek gibidir aforizmasını kasmayı biliyor ama ankaragücü maçında adamın üst direk içinden dönen topunu kaleyi tutmuş şut saymıyor, hemen de unutulmuş. bak yine diyorum, evet bu adam şut çekmiyor, bu bir sorun hem de büyük bir sorun, ama sen üstüne üstlük protesto ettiğin yayıncı kuruluşun nereye çeksen oraya gidecek istatistiği üzerinden burada manipülasyon yapıyorsun ortalığı ayağa kaldırıyorsun, bunu yapanları gerçekten kınıyorum. çünkü sen usul ve veri olarak doğru söylemiyorsun kaleyi bulan ilk şutunu çekti diyerek.

    belhanda'yı beğenmezsin, istemezsin bunda zerre negatif bir durum yok, bu senin hakkın, görüşün, ama artık olmayan şeyler üzerinden de galatasaray sözlük'te bok çukuru sosyal medya cehaleti ve ağzı ile yerden yere vuruldu mu değil belhanda kim olsa ben bu duruma sesimi çıkarırım, çıkarmalıyız diye düşünüyorum.

    edit: alanya maçı whoscored istatistiği bu entryde bulunsun:

    https://tr.whoscored.com/...anyaspor-Galatasaray

    edit2: kendi entrym, yayıncıların istatistikleri ile ilgili, 2017 yılından paylaşmak istedim:

    (bkz: 28 kasım 2017 galatasaray sivas belediyespor maçı/#2289868)
App Store'dan indirin Google Play'den alın