resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 6066
    ben gerçekten artık belhanda hakkında entry girmekten sıkıldım. 4. entrym olacak kendisi hakkında her belhanda entrym gibi klasik açıklamamı yapıyorum. ne fanıyım ne de haterıyım sadece objektifçe bakan bir galatasaray taraftarıyım ve futbolu seven bir insanım. önceki entrylerimde de değindim.
    aslında herkes boşuna debeleniyor. ben de bu entry yazarken aslında boşu boşuna vaktimi harcadığıma inanıyorum çünkü herkes sabit bir şekilde bakıyor olaya. ilk kez bu kadar direkt ve süslü olmayan bir dil kullanacağım ve muhtemelen de bir daha bu başlığa yazmayacağım çünkü sinirlerim bozuluyor.
    iki tarafta haklı arkadaşlar olay bu kadar basit. burada önemli olan bardağın dolu tarafına mı boş tarafına mı baktığına bağlı. ama herkes uçlardan bakıyor.
    mesela whoscored verileri üzerinden gidelim. 2 şubat 2019 alanyaspor galatasaray maçısonu 7.9 almış. ilk yarının sonunda ki puanın yaklaşık ortalaması ise 6.3 olay bu kadar ya bunu görmemek için kör olmak lazım. adamın 90 dakika içerisinde dengesiz bir performansı var. belli bir kısmında rezaletken diğer kısmında ise muazzam oynuyor.
    herkesin kavga etme sebebi bu kadar basit bardağın dolu tarafına karşı boş tarafı olayı.
    90dk boyunca zaten istikrarlı olanı luka modric, kevin de bruyne falan oluyor. yoksa olay 8,8.5,10,sneijder, fas ve ya asistin asisti olayı değil. nereden baktığınıza bağlı. yeter artık kavga etmeyin şu adam için çünkü asla ama asla sonuca ulaşamayacaksınız. sadece birbirinizi kırıyorsunuz.

    son olarak sevdiğim ve sevmediğim özelliklerini yazayım tam düşüncem belli olsun.

    sevdiğim özellikleri

    oyunu iki yönlü oynaması ve bunu başarabilen fizik ve kondisyon gücü

    hücum repertuarıının geniş olması şut tehtidi haricinde(şut maalesef ciddi bir eksiği)

    harika ikili oyunlar, üçgenler kurması. oyunu 3.bölgeye getirirken gösterdiği eforu yani oyun kuruculuğunu beğeniyorum.

    dikine oyun oynama çabası( bu biraz iki uçlu değnek çünkü hatalarda yapmasına vesile oluyor. )

    sevmediğim özellikleri

    istikrarsızlığı ve kırmızı görmeye çok müsait hali

    dikine oyun oynama çabası yüzünden yaptığı hatalar bunu şimdi şöyle açıklayayım oyunu bazen soğutmak ve tutmak gerekiyor. ama belhanda'nın oyununda bu yok. bu hatalar yapmasına ve oyunda sürekli bir koşuşturma olmasına sebep oluyor. bu da takımı yoran bir şey.

    aşırı kısa pas üzerine bir oyun tarzı var biraz daha oyunu ters kanada yönlendirmesi ve rakibin dengesini bozması gerekli

    bu belhanda'nın suçu değil tabii de aldığı ücret ve bonservisle ondan daha iyi ve istikrarlı oyuncular alınabileceğine inanıyorum. 2 milyon euro alsa mesela bu konuda sesimi bile çıkarmam.

    genel olarak değerlendirmem böyle. size de tavsiyem kendinizi yıpratmayın artık.

    edit: alanyaspor maçı olduğunu belirtmeyi unutmuşum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın