resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 6086
    --- alıntı ---
    skora az katkı yaptığı yönündeki eleştirileri de yanıtlayan belhanda, "öncelikle bu oynadığım mevkiye bağlı. basın mensupları da görevlerini iyi yapmalı. aynı mevkide oynamadığımı bilmeleri gerek. her defasında maç başında beni 10 numara mevkiine koymamalılar. oysa 10 numara değilim. badou ve ben aynı pozisyonda oynuyoruz. benim eski pozisyonumda oynayan futbolcular da daha fazla gol atmıyor.
    ikimiz aynı pozisyonu paylaşıyoruz. ikimiz de birer 8 numarayız. artık bunu kafalarına sokmaları gerek. çünkü her defasında beni 10 numara yapıyorlar. sanki gerçek 10 numaraymışım gibi. ama 10 numara oynamıyorum. 8 numara oynuyorum. daha çok oyunu organize eden kişiyim. golcü değilim. benden gol atmam beklenmiyor. bana gol atmam için para verilmiyor. oyunu kurmam ve yaratıcılık sergilemem isteniyor.

    --- alıntı ---

    kendi ağzıyla 8 numara oynadığını söylemesine rağmen hala kötü performansını geride oynamasıyla açıklamaya çalışanların olduğu futbolcu. kendisinden istenen çok net; oyun kurmak ve yaratıcılık. bu sebeple 1.5 senedir hiçbir deplasman maçında doğru düzgün bir oyun oturtamıyorsak bunun temel sebebi kendisidir. hadi diyelim bazı taraftarların istediği gibi belhanda'yı önde kullandık o zaman ne değişecek? kaleciyle karşı karşıya pozisyonlarda bile skor üretemeyen adamı orada topla buluşturmanın anlamı ne ? ayrıca sorunu kendisinde değil yanındakilerde arayanlara senelerce selçuk'un yerine değil yanına adam arayıp bir sonuç çıkmayınca, selçuk yerine birini* transfer ettiğimiz ilk sezon* şampiyonluğun geldiğini hatırlatmak isterim. kendisinden neden bu kadar çok şey bekleniyor anlamış değilim. yanına birini alırsak şöyle olur, ileri koyarsak şöyle olur, forvet gelirse şöyle olur... belhanda ne zaman olmuş ki şimdi olacak? insanların anlamadığı şey şu; belhanda kötü oynamıyor. belhanda zaten bu. maksimumu bu kadar. kariyerinde sadece montpellier ve nice gibi kapalı savunmalara karşı oynamak zorunda olmayan iki takımda performans verebilmiş bir oyuncu belhanda. kiev'de, schalke'de neden olmadıysa bizde olmama sebebi de odur. bugün cardiff'e, brighton'a gitse premier lig oyuncusu olur ama aynı belhanda celtic'te iskoç liginde bile sıkıntı yaşar. yedeği selçuk olduğu için 4 ay daha mecburen kendisine sabredeceğiz ancak sezon sonu ilk iş kendisini göndermek olmalı. yerine alınacak adamın 10 numara olmasına gerek yok. trabzon'da sosa'nın oyuna yaptığı katkıyı yapacak biri gelsin yeter. son olarak kendisine yapılan eleştirilerin sebebi yetersizliğidir, sneijder değil. en azından benim için öyle. sneijder'i çok sevsem de takımdan gönderilmesi doğru karardı ancak yerine belhanda'yı almak büyük hataydı. bu kararı belhanda vermedi. o sebeple belhanda'yı sneijder'le kıyaslamak belhanda'ya haksızlık olur. ha illa bir sneijder'le kıyaslanacaksa bu rodney olmalı wesley değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın