• 506
    hakkında en fazla yazdığım serie a kulübü milan'dır muhtemelen. milan harbiden de son yedi sekiz senedir feleğin çemberinden geçen bir kulüp. yalnız sanki tünelin ucundaki ışık artık görünüyor gibi. zamanında milan'ın kurtuluşunun da inter'inki gibi sağlam bir sahipten geçtiğini yazmıştım. ne idüğü belirsiz yonghong li ve şürekasının elinden kurtulup eliott'un eline geçmesiyle bu olay biraz gerçekleşti. bu demek değildir ki eliott sütten çıkma ak kaşık. bu hedge fonlar bilindiği üzere literatürde akbaba kapitalist olarak geçer. fırsat olarak gördükleri şirketlerin üzerine çöküp parlattıktan sonra daha büyük meblağlara elden çıkarırlar. fonun sahibi paul singer da bunu saklamıyor zaten. olayın olumlu yönü şu ki bu adamların milan'ı elden çıkarabilmeleri için kulübü adam etmeleri gerekiyor. bunun için de gereken adımları attılar. önce bütün borçları temizlediler, sonra işten anlayan adamları kulübe yönetici olarak getirdiler.

    http://gss.gs/0Ll.png

    yönetimi bırakıp takıma gelince... önce gattuso'dan başlamak gerek. pisa'dan başka hiçbir tecrübesi olmayan -o da ne tecrübe ama?- bu adam benim beklediğimden daha iyi götürdü bu işi. sezonu da takımın başında tamamlayacak gibi gözüküyor ki maldini ve leonardo kendisinin en büyük destekçileri. ligde şu an dördüncüler ve şayet ligi bu şekilde bitirip şl'ye katılabilirlerse bu çok büyük bir başarı olur. italya kupasında büyük bir işe imza atarak napoli'yi elediler, yarı finaldeler. juve, inter ve roma yokken önlerinde büyük bir fırsat var. bence şu ana kadar fiyasko olarak adlandırılabilecek tek olay avrupa ligi'nde gruplardan çıkamamış olmalarıydı.

    piatek'e değinmeden olmaz. higuain sonrası kim gelse şıp oturdu hissi yaratacaktı ama siftahı italya kupası çeyrek finalinde napoli'ye 2 tane döşeyerek yapmak da pek parlak bir başlangıç oldu doğrusu. "higuain neden tutmadı" sorusuna gelince bence adam juve'den milan'a düşmeyi kendine en baştan beri yediremedi. asla bir aidiyet duygusu taşımadı milan'a karşı ve ligdeki juventus maçında hem penaltı kaçırıp hem de kırmızı görünce film hem kendisinde hem de taraftarlarda işte o gün koptu. yoksa kötü futbolcu diyeni allah çarpar. chelsea'de sarri'yle birlikte iyi iş çıkaracaktır bence.

    orta sahaya dünya para ödeyerek getirilen paqueta'yı ben çok beğendim. brezilyalı olması hasebiyle olsa gerek top tekniği müthiş, gökkuşağı hareketiyle filan adam çalımlıyor. pasları ve oyun zekası da yerinde. leonardo'nun repertuvarında olmasa alınmazdı herhalde. sezon başında bok gibi oynayan bakayoko'ya sonradan bir şeyler oldu ki adam içine vieira kaçmış gibi oynuyor. biglia'nın da dönmesiyle orta saha sorunu ortadan kalkacaktır.

    takımın bana göre eksik tek bölgesi sol kanat. hakan ve borini'nin rotasyonundaki bu bölge gerçekten işlemiyor. transferin bitimine kadar çin'den carasco'yu getirmeye çalıştılar ama güçleri yetmedi.

    yaza kadroya yapılacak birkaç takviye* ve gattuso'nun yerine getirilecek daha marka bir hocayla (conte olabilir) daha stabil bir milan ortaya çıkacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın