• 241
    her sezon o kadar büyük satışlar yapıyorlar ki şimdiye kadar tökezlememiş olmaları mucizeydi. nihayet bu sezon kadro istikrarsızlığının nelere yol açabileceğini deneyimliyorlar. ffp ve yeni stat derken yapılan satışlardan dolayı başkan pallotta'yı da suçlayamıyor insan ama taraftar bunları anlamaz. şu an bardak taştı taşacak ve kellesi ilk gidecek kişi de di francesco. ha bana kalırsa kendisinin de hataları olmakla beraber monchi ve palotta'nın günahları kadar büyük değil. aynı yazda üçü de ilk 11 oyuncusu olan alisson, nainggolan ve strootman'ı satıp tüm ihaleyi hocaya yıkmak mantık dairesine sığmıyor.

    alisson sonrası transfer edilen olsen bence underrated bir adam. alisson gibi pas mas atamıyor belki ama son derece iyi bir kaleci. burada sıkıntı yok. nainggolan ve strootman'ın gidişatıyla üç tane adam geldi: n'zonzi, cristante ve pastore. sevilla'da oynarken n'zonzi'nin hastasıydım ama o eski halinden eser yok şu an. aynı şey crsitante için de geçerli. gasperini, kessie sonrası kendisini parlatmıştı geçen sezon atalanta'da ama şu an roma'nın en sırıtan futbolcusu muhtemelen kendisidir. pastore denen kafasız ise psg'de boşa geçen yılların ardından futbolu unutmuş vaziyette. halbuki takımın onun gibi bir trequartista'ya çok ihtiyacı vardı. yani şu an takımın en büyük sıkıntısı orta sahada. düşünün ki 35'lik de rossi'den başka takımda oyun kuracak kimse yok ve maalesef o da iki aydır sakattı.

    orta saha demişken zaniolo'ya değinmeden geçmek olmaz. yazın yazdığım inter entry'sinde nainggolan transferine meze edilen bu genconun ileride inter'i pişman edebileceğini belirtmiştim. (bkz: #2461706) öyle de oldu. elbette ben yazdığım için filan değil ama bu çocuk iki üç senedir italya'nın en iyi altyapısı olarak gösterilen inter altyapısından bağıra bağıra geliyordu ki o takım iki defa şampiyon olmuştu primevera'da. imdi bu delikanlıya juve kafayı takmış ve 30 milyonu gözden çıkarmış diyorlar. böyle iyi oynamaya devam ederse o fiyat 50'ye de çıkar.

    ne olursa olsun di francesco'yu benim beğenme sebeplerimden biri de bu işte. eğer bir gençte potansiyel varsa kendisi bunu en iyi işleyen hocalardan biri. sassuolo'dayken de öyleydi roma'da da öyle. umarım kovulmaz. sırf taraftar istiyor diye bu adamı kovarsa pallotta'nın da kafasına sıçayım*. sanki conte gelse takımı şampiyon yapacak. sattığın oyuncularda dolayı adın porto, ajax, lyon'un yanına konulur olmuş; ne yazın ne de ocak transfer döneminde takıma adamakıllı bir stoper takviyesi yapamamışsın ama sorun di francesco'da he mi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın