• 5
    açılın şampiyonluk hesabını yapıyorum.

    öncelikle polyanna bir karakter değilim, realistimdir. o yüzden tahminimi verilere dayandırıcağım.

    başakşehir sezonun* ilk yarısında 16 puan* kaybetti. çok basit bir hesapla bu sefer bizimle berabere kalacağını değil, yenileceğini düşünüyorum. bu da demek oluyorki bize 2 puan değil 3 puan kaybedecek. yani ikinci yarı düz mantık 17 puan kaybetmesini bekliyorum.

    6 adım geriden çıktığımız bu yarışta demek oluyorki 11 puan kaybetme hakkımız var. bu da 4 beraberlik 1 mağlubiyet hakkımız var demek. 1 beraberlik hakkımızı kullandık.

    kredimiz 3 beraberlik 1 mağlubiyet. içeride oynayacağımız maçları kayıpsız bitirmeliyiz. 7 deplasmanda 3g 3b 1m yapmak atla deve değil.

    tabii ki başakşehir ilk yarıdan* çok daha iyi bir performans sergileyebilir. öyle bir durumda işimiz zorlaşır hatta mucize denecek seviyeye gelir. ancak fikstür de bizden yana. şöyleki puan durumunun yukarısında kalan takımlarla (örn: beşiktaş, malatya) biz içerde oynayacak iken başakşehir deplasmanda oynayacak.

    bu hesap-kitap için bu haftayla beraber çok kritik bir üç hafta* olduğunu düşünüyorum. biz sırasıyla alanya(d)-trabzon-kasımpaşa(d) gibi zor bir fikstürden geçecekken, başakşehir kağıt üstünde çok da zor gözükmeyen akhisar(d)-erzurum-antalya(d) maçlarını oynayacak. bu üç haftanın* sonunda 6 olan fark en kötü 6 kalsa, daha sonrasında gelecek başakşehir'in zorlu fikstürüyle avantaj bize geçecek.

    bu sebeple "başakşehir şampiyon" , "şampiyonlar liginde bilmem kaçıncı torbadalar" gibi galatasaray ruhu ve kültürüne aykırı yorum yapan kişilerden uzak durun.

    umut kaybetmek yok. bunu bize en iyi galatasaray öğretti.

    şimdi herkes silkelensin. sinerjiye devam edeceğiz.

    inanıyoruz, başaracağız, biz galatasaray'ız.

    (bkz: hedef 22)
App Store'dan indirin Google Play'den alın