• 38
    yine sözlüğü politik doğrucuların ve social justice warrior'ların bastığını gördüğüm için dayanamayıp hakkında konuşmak zorunda hissettiğim şakadır.

    öncelikle yamyam nedir?
    "yamyamlık, insanın, kendi türünden varlıkların etini veya iç organlarını yeme eylemi ya da alışkanlığıdır. yamyamlık eylemini gerçekleştiren kişi yamyam olarak adlandırılır."
    kaynak: https://tr.wikipedia.org/wiki/Yamyaml%C4%B1k

    şimdi, bu şakayla zenci futbolcu=yamyam iması mı yapılmış oluyor? iyi de bu şakayı yapan doğrudan yamyam demiyor, insan eti yiyorlar demiyor ki? çiğ et yiyor deniyor. bu arada, az pişmiş et oldukça tutulur, çiğ etin servis edildiği yerler de var. neyse, dönelim yamyamlığa.

    bu arada, zenci, siyahi, black male artık sosyal adalet savaşçısı tatlı gönlünüz ne isterse onu deyin, olmayan ve yamyam olan kabileler de var. var yani. dünya tarihinde biraz gerilere gittiğinizde çok "enteresan" şeyler görebilirsiniz.

    http://www.wikizero.biz/...emlsX2luXzE1NTcuanBn

    buradaki görselde ne görüyoruz? yamyamları. ne yapıyorlar? pişiriyorlar. burada vurgu olarak "pişiriyorlar amk!" demek lazımdı ama bir başka social justice warrior taburuyla uğraşmak istemiyorum.

    şimdi, yamyamlık=çiğ et yeme yanlış bilgisini ne yaptık, bertaraf ettik. aman efendim etmedik diyen arkadaşları okuduklarını anlayamadıkları için bu noktadan sonra ciddiye almayacağım.

    yamyamlık=çiğ et yeme değilmiş.
    peki, çiğ et yeme meselesi nedir?

    sığ bir bakışla, salam yiyen herkes çiğ et yemiş olur. ancak bu tam olarak doğru değildir. bunlar işlem görmüş etlerdir, dolayısıyla salamı v.s. kenara alalım. biz kıymadan, tavuk etinden, diğer kırmızı etlerden, balık etinden bahsedelim. balık eti demişken, gollum'un balığa hatır hutur dalışından bahsetmiyorum. neyse.

    suşi. çiğ balık. japonlar. nagatomo. tribünde açılan japon bayrakları. sağdan gelen social justice warrior atakları...
    https://www.sabah.com.tr/...-istediginiz-her-sey sabah gazetesi linki için özür dilerim. ne diyor? suşi, çiğ balık.

    saşimi diye bir şey var, bilir misiniz? direkt çiğ balık eti servisidir. japon mutfağına ait.

    hmm, japonlar da çiğ et yiyormuş. şimdi, siyahiler hakkında çiğ et şakası yaptım. bunlara yamyam göndermesi yapmış olamam. çünkü yamyamlar eti pişiriyor. aman allahım, ben siyahilere japon dedim, soluk benizli dedim? ölmeliyim, aman aman...

    bu arada çiğ et şakasının zamanında gravesen'e yapıldığını hatırlıyorum. bunu kavalla besliyorlar herhalde denildiğini de hatırlıyorum. burak yılmaz'ın meşhur kopenhag maçı presinden sonra maçı izlediğimiz iki jenerasyon eski bir abi de buna çiğ et mi veriyorlar demişti.

    şimdi, çiğ et = yamyalık olayını geçtik.
    çiğ et = barbarlığı da geçebiliriz bence, çok medeni toplumlar da çiğ et yiyor. saşimi falan yiyen adamlar akşam tarkovski, kübrik, zeki demirkubuz, nuribigeceylan diye geziyor.

    olayı bağlayalım:
    siyahi futbolcular hakkında çiğ et yeme şakası yapmak, aslında çok koşan, basan futbolcu hakkında çiğ et şakası yapmaktır. ırkına, tenine, götüne değil, çok koşmasına ve harcadığı efora vurgu vardır. bunu söyleyen kişi ırkçı da olabilir. ama gerçekten bıktırdınız. bu her haltı ırkçılığa, bilmemnefobiye, bilmemnizme bağlama çabanız gerçekten yıldırdı. galatasaray sözlük'e de mi sardınız ya? yeter.

    gravesen de çiğ et yerdi.
    ndiaye de yerdi, yiyor.
    burak yılmaz da bir dönem yedi. güzel basardı.
    hakan şükür, umarım tutuklanmam, çok güzel yerdi.
    luyindama ve marcao da tandemde oturup partisini vererek yiyecek.

    yeter. bir gidin ya.
App Store'dan indirin Google Play'den alın