resim
Selçuk İnan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 14256
    aldığı ücrette indirime gitmemesi veya zamana yaymaması profesyonel olarak doğru, manevi olarak yanlış bir karar..
    ekonomide marjinal fayda diye bir prensip vardır. kabaca açıklanacak olursa eklenen her artı ekonomik değerin getirdiği artı getiri, mutluluk ve refah gibi birşey.. selçuk inanın kaba bir hesapla şu ana kadar kadar yatırımlarıyla birlikte 25-30 milyon euroya eşdeğer bir varlığı oluşmuştur. gene araştırmalara göre 20 milyon doların üstüne eklenen artı birim servet manevi mutluluğu arttırmıyor.
    selçuk kişilik olarak son derece mütevazi, saygılı, çalışkan, sorumluluk, takım oyuncusu kimlikli sahibi bir oyuncu. klüpte doktorundan, malzemecisine, yöneticisinden, bütün gelmiş geçmiş antrenörüne kadar seviliyor. iyi de galatasaraylı hiç şüphesiz. bir tarık, bir hamit, bir ümit karan, bir serdar aziz, bir çubuklu tosun hatta bir burak hiç değil. yukarıdaki tipler maddiyata yakın tipler, kendi değil.
    bütün zorluklarına rağmen futbolculuğu meslek olarak seçmede alınan haz ve aidiyet önemli. çoğu futbolcu bunların bağımlısı oluyor. büyüyememiş ergen kalıyorlar. oynarken bu faktörlerin önemini anlamıyorlar. bitince boşluğa düşüyorlar. halı saha maç yaparak , yada kumar, yüksek hız, çok alkol gibi faaliyetlerle adrenalin salgılatıp bu hazzı almaya çalışıyorlar, ters tepiyor. hepsi yüksek adrenalin bağımlısı..kafelerde tuttuğun takımı savunmakta aidiyet duygusunu doyurmuyor. popüler olmanın narsistik yanlarını beslemesi meselesi var bir de..
    işte selçuk birkaç milyon eurodan vazgeçse idi ruhunun ihtiyacı olduğu bu faktörleri futbolu bıraktıktan sonra kısmen almaya devam edebilirdi klübe bağını devam ettirerek.
    düşük eğitimli futbolcuların unuttuğu birşey var. galatasaray'ın kurum ve taraftar hafızası mevcuttur. kendine yapılanı unutmaz, aynı şekilde cevap verir. selçuk o kadar bağlılık , adam vs görüntü ile zor günde tam profesyonel gibi davranmışsa, klüpte kontratı bitince tam olarak profesyonel davranıp bir daha bünyesine almayacaktır. bundan sonra esas ihtiyacı olacak haz ve aidiyeti milyonlar dökse bile bulamayacaktır. şu yerli futbolcular kendine sormalı: klüp ve taraftar niye bizi, topu topu 1-2 sene forma giymiş elmander kadar sevmiyor ve benimsemiyor?
App Store'dan indirin Google Play'den alın