• 1849
    düşününce çok fazla film var, aklıma geldikçe de buradan paylaşmaya çalışıyorum. kimisi daha önceden paylaşılmış, ama ya kalabalık entryler içerisinde, ya da çok önceden olduğu için yeterince dikkat çekmemiş. naçizane kendi beğendiğim filmlerden genelde önermeye çalışıyorum. saygılarımla.

    (bkz: scent of a woman)*

    "kadınlar... kim yaratmış onları, ah tanrı!
    lanet olası bir dahi olmalı... "

    al pacino abimizin efsane oyunculuğuyla, efsane bir film. çok önceden de önerilmiş, ama hala izlemeyenler varsa, mutlak suretle önerimdir.

    (bkz: rain man)*

    "- 365 koyun var.
    - nasıl sayabildin?
    - ayaklarını saydım, dörde böldüm."

    1988 yapımı tom cruise ve dustin hoffman'ın oyunculukları için dahi izlenecek, oldukça başarılı bir dram filmi. yine izlememiş olanlar varsa, tavsiye ederim.

    (bkz: 12 angry men)*

    kült olmuş bir film, üzerine sayfalarca yazı yazılabilir. nasıl oluyorda yalnızca bir odada geçen film, sonuna kadar izletebiliyor kendisini? işte cevabı bu film. sizi de bir juri üyesi yerine koyup, sizin de bir karar vermenizi, ön yargılarla yüzleşmenizi isteyen, bekleyen bir yapıt. 1957 yapımı, harika bir film. hala izlemeyenlere önerimdir.

    (bkz: born on the fourth of july)

    militarizm'den antimilitarizm'e yolculuk. tom cruise'un başrolde olduğu, diğer film önerilerimin daha altında, ama yine de güzel, başarılı bir film. ayrıca burada tavsiye edilmemiş daha önce. tavsiye ederim.

    edit:imla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın