• 16
    hoş karsilamadigim , komik de bulmadigim durumdur. ama bu sözün sadece siyahi futbolculara yönelik olmadığını ve irkcilikla çok da alakasi olmadığını düşünmekteyim. neden böyle düşündüğümü de belirteyim.

    cig et yeme muhabbeti sanıldığı gibi yamyam davranışı benzetmesinden ortaya çıkmış olsa sadece siyahi oyuncular için kullanılırdı. oysa renk , ırk ne olursa olsun fiziği güçlü, hareketli , aksiyon alabilen her türlü oyuncu için kullanılıyor. gelelim muhabbetin benim düşündüğüm çıkış noktasına.

    bizim köyde de sıkça yapılırdı bu uygulama , zaten çoğunuz biliyorsunuzdur. evlerinde , otlaklarinda yabani hayvanlardan korunma amaçlı köpek besleyen insanlar , evcillesmis köpeklerinin daha saldırgan olması için cig et verirler. tabii bu durum türe göre değişkenlik gösterse de genel anlamda ise yaramaktadir. cig et yiyen köpek korelen vahşi kimliğine hızla kavuşur ve koruması istenen şeye yaklasanlari parcalama içgüdüsü besler.

    buradan yaklaşımla futbolcunun daha agresif, daha saldirgan, daha istekli olmasi için ' 3 gün cig etle besleyip salalim ' gibi benzetmelerin kullanildigini sanıyorum. farklı bir teorisi olan varsa paylasabilir.

    son söz: eğer yamyamlar kaynak alınıp soyleniyorsa ırkçılıktır. köpeklerin kaynak alınıp söylenmesi durumu ırkçılık yapmaz ama daha hoş da kılmaz. her türlü kötü bir benzetme. her platformda ırkçılığa hayir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın