resim
Konstantinos Mitroglou
Takım:-
Mevki:Santrfor
Yaş:36
Boy:1.88
Uyruk:Yunanistan
  • 355
    ilk yunanistan asıllı golcü futbolcumuz..
    ama saf yunanistanlı değil. sebeplerine gelince:
    -oglou soyadı ile bitenler genelde anadolu muhacırıdır. çoğu anadolu rumu olmakla beraber bir kısmıda ortodoks türk asıllıdır. mübadele ırktan daha ziyade din esasına dayanır. mesela adına patriot denilen, türkçe bilmeyen, müslüman yunanlılar da türkiye'ye mübadelede gelmiştir. trakyada çok vardır.
    - memleketi kavalada mübadelede gidenlerle doludur. kavalalı mehmet ali paşadan anlaşılacağı üzere önemli bir osmanlı şehriydi zamanında. atinalılar ve adalılar kavalayı makedonya sayarlar, onları tam yunanlı kabul etmezler.
    -mitroglu almanya'da büyümüş, futbol alt yapısını orada almış. almancı yani.. almanyada yaşayanlar bilir, genelde yunanlılar ve türkler birbirine yakın yaşar, birbirlerinden alışveriş yaparlar. kostasında bir sürü türk arkadaşı olmuştur büyük bir ihtimalle.
    uzun lafın kısası tam yunanistanlı değil.
    golcülüğüne gelirsek diagneden daha iyi gibi duruyor genel kariyerlere bakarsak. fundemantali daha sağlam.
    yunanlıların genel olarak kendisi hakkında dediği; futbolculuğu ve golcülüğü müthiş, karakteri yaramaz şeklinde. ben biraz ümit karana benzetiyorum.
    ekleme: dediğimiz gibi, nevşehirden giden muhacir rum ailenin torunuymuş. kütüğünü çıkarıp türk vatandaşılığına geçirip milli takımda oynatmak var. hem yunanlılar delirir, hem de fbjkliler..:-)
App Store'dan indirin Google Play'den alın