resim
Marcos do Nascimento Teixeira
Takım:Sevilla
Mevki:Stoper
Yaş:28
Boy:1.85
Uyruk:Brezilya
  • 397
    2019 ara transfer sezonunda takımımıza katılan stoperimiz. uzun zamandır (yaklaşık 4-5 senedir) futbol takımımızı uğraştıran iki temel soruna çözüm olabilme kapasitesine sahip olduğunu düşündüğüm transferdir.

    bu sorunlardan ilki sol ayaklı stoper sorunumuz. hakan balta'nın kısa dönemli, vasat, kimi zaman vasat üstü stoper performansı haricinde son yıllarda takımda sol ayaklı stoper hatırlamıyorum. hücumda (ben hernekadar çok sevmesem de) ters ayaklı futbolcu kullanılabilir fakat savunma hattında ters ayak; müdahelede geç kalma, faul yapma, kart görme riski demektir. bu hususta marcao ihtiyacımızı karşılayacaktır.

    çare olabileceği bir diğer sorun ise defanstan top çıkaramama, hızlı oyun kuramama sorunumuzdur. 2012-2013 sezonundan beri selçuk ve bir nebze melo'nun düşen performanslarıyla, savunma oyuncularımızın pas kalitelerin düşüklüğü birleşince yarısahamızdan top çıkaramama sorunumuz oluştu. stoperlerin kendi aralarında bitmek bilmeyen yan pasları, 6 numara oynayan oyuncunun da stoperlerin arasına girerek onunda topu eveleyip gevelemeye başlaması, yarısahadan çıkıp oyun kurana kadar büyük baskı yememize sebep oluyor. bunu iç sahada oyun coşkusu, seyirci desteğiyle belli bir miktar tolere edebiliyoruz fakat deplasmanlarda vasat üstü takımlara karşı başımıza büyük bela oluyor. kendi sahamızda 8-10 yan pas yapmadan atağa çıkamadığımızdan dolayı rakip takım savunmaya yerleşiyor, adam ve alan paylaşımını bitirmiş bir şekilde gelecek atağı beklemeye başlıyor. set oyunumuzda kötü olduğu için "deplasman fobisi" ni aşamıyoruz.
    bu noktada marcao tek top oynayarak diğer stoper ve 6 numara fernando'yu bypass edip, topu direkt rakip yarı alandaki 8 numaralara (belhanda ve n'diaye) gönderebiliyor. bu hem yarısahadaki top çıkarma sorununu çözüyor hemde tek topla geriden oyun kurmuş oluyor. set oyunundan çok geçiş oyunu oyuncuları olan belhanda, n'diaye ve onyekuru'nun olduğu takımımıza en uygun hücum etme şeklide bu.

    altı aylık forvet açlığı ve diagne gibi ligin gol kralının transfer edilmesiyle belki marcao'nun transferi biraz gölgede kaldı fakat benim görüşüme göre ara trasferin en önemli hamlesi kendisinin getirilmesi oldu. düşünceme göre kendisinin gelişi defansından bağımsız olarak hücum yönünde takım oyununa en büyük katkıyı yapacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın