• 69
    bu çocuğa şişirme demek saçmalığın daniskasıdır. avrupa'da geçirdiği son sezonda aldığı mvp ödüllerini başkası hak etmişti (normal sezonu shved, finali causeur) ama nba'e yollarken ödülsüz yollamayalım gibi bir durum olmuştu. ödülleri almasaydı bile kendisinin çok büyük bir etki yapacağı zaten kesindi. real madrid'in 2018 sezonunda şampiyonluğa ulaşmasını sağlayan bir numaralı etkendi. bir sene öncesinde de slovenya'nın avrupa şampiyonu olmasına dragic ile inanılmaz bir katkıda bulundu.

    nba'de ilk sezonunu geçirenlere çaylak diyorlar elbette ama doncic profesyonel olarak, nba'de 4-5 senesini doldurmuş 6. adamlarından bile daha tecrübelidir. nba'e çok sert bir kıtadan geliyor. avrupa'da oynanan basketbol fiziksel olarak, sertlik anlamında seviye olarak yüksek. euroleague takımları en az 60 maç oynuyor(lig + euroleague) ve hepsinde tempo ve sertlik seviyesi en yüksekte. bu oyuncuların da maç başına dakikalarını arttırıyor.

    doncic bir "çaylak" olarak nba'in tozunu attırır denmişti, attırıyor da. ileride bir sakatlık yaşamazsa -umarım yaşamaz- çok daha iyi bir seviyeye gelebilir. kendisinde takımı sırtlama özelliği var, fiziksel olarak kuvvetli, hızlı, çevik, eli çok düzgün, görüşü yüksek. yaşının da henüz 20 olduğunu unutmamak gerek. normal şartlar altında minimum 15-16 sene daha basketbol oynar. daha şimdiden böyle bir başlangıç yaptığı için, belki de nba'de oynamış en iyi avrupalı oyuncu ünvanını kazanır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın