• 21
    benim açımdan ilginç bir tesadüfe konu olmuş basketbolcu.

    2016'daki malum smaç yarışmasının olduğu gün, gösteri amaçlı organizasyonlarda smaç basan pro dunker videoları izlemiştim.

    gece bu arkadaş çıktı ve tam da gündüz izlerken en çok şaşırdığım smacın aynısını yaptı. maskotun üzerinden atlayıp havada oturarak, topu iki bacağının altından geçirip ters eliyle çok güçlü şekilde bitirdi smacı. tabii ben şok.*) gündüz izlerken de içimden aslında bizim yıllardır izlediğimiz smaç yarışmasındaki smaçlar ne kadar sıradanmış diyordum.

    james white'ın türkiye'deki smaç yarışmasında yıllar önce bastığı smaçları serbest atışın bir adım içinden basan lavine'in sanki bunları ilk kez görmüş gibi oraya buraya zıplayan yancıları ve jüri diye koydukları fosilleri hesap edemeyince kaybetti yarışmayı. ısınma amaçlı ilk smacı hariç tamamı ilk kez yapılan orijinal smaçlardı üstelik.

    lavine'in son smacı hem bir buçuk adım içeriden adımladığı sıradan bir bacak arası hem de değirmen diye bastığı smacı da nizami bir değirmen değildi. topu şöyle bir belinin hizasından yarım yamalak çevirmişti. bu smacın daha estetik ve güçlü vurulmuş + nizami bir değirmen gibi çevirerek vurulmuş halinden bir sürü bulunuyor youtube'da. hadi bunları geçtim, herifin sıradan bir şekilde potanın altından gelip vurduğu bacak arasına bile 50 verdiler.

    işin garibi tarihin en tırt yarışmalarından biri olan 2015'te de lavine sadece 1 tane farklı smaç ve 3 tane bilindik bacak arası smacı ile şampiyon olmuştu. eğer oladipo smaçlarını güçlü vurabilse, hata yapmasa onu da kazanıp kazanamayacağı şüpheliydi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın