resim
Mbaye Diagne
Takım:Al-Qadsiah
Mevki:Santrfor
Yaş:32
Boy:1.91
Uyruk:Senegal
  • 449
    galatasaray hücumunda eksik olan dişlidir. tamamlayıcı ve bitirici unsurdur. temel problemimiz neydi? eren derdiyok iyi fiziğine rağmen duvar olamıyor, pas dağıtım istasyonu olarak istenilen faydayı sağlayamıyor ve özellikle rakip atak başlangıçlarında savunmayı önde başlatmakta çok etkisiz kalıyordu. yavaştı ve uzun boyuna rağmen hava toplarında yeteri kadar etkili olamıyordu.

    burada bir derkenar yapılabilir. erenin hava topu etkinliğinde göreli olarak mutlaka oyun sistemimizin de etkisi var. galatasaray kenarlara inip sıklıkla orta yaparak gol arayan bir sisteme sahip değil. eğer bilinçli yapılıyorsa -ki öyle olduğuna inanmak istiyoruz- genelde kanatlardan belirli bir alana havadan orta yapmak yerine ayağa yerden pas bicinde atak sonlandırmaya çalıştığımız görülebilir.

    eren'in esas etkisizliği takımımızın, stoperlere önde baskı yapıldığında ve pasla çıkmakta zorlandığımız maçlarda uzun top oynayarak atak geliştirmemize imkan vermeyen yumuşaklığıydı. gelen uzun topları kafayla sağa sola indirmede, kontrol ederek pasla alan açmada, oyunun yönünü değiştirerek atak olgunlaştırmada asla bekleneni veremedi. hatta göreli iyi fiziğine atak girişimlerimizde rakip stoperlerin önünde duvar da olamadı.

    eğer imzalar atılırsa; mbaye diagne tam da bu noktalarda hücum çeşitliliğini arttırıcı ve bitiricilik noktasındaki sorunumuzu çözücü iki yönlü bir etki yapacaktır. eğer stoperlerimize oyun kurmada zorluk yaşatacak bir oyunla karşılaşırsak rahatlıkla topu uzun oynayarak diagne'ye doğru şişirebilir, yanına yaklaşacak dar alanda etkili ve adam geçme özelliği iyi olan onyekuru, feghouli, belhanda gibi futbolcularımızla, önde baskı yapmaya kalkan rakibin bırakacağı boşluklarda hücumu rakip sahada başlatacak bir alternatif düzene geçiş yapabiliriz. eğer rakip ceza sahasına oyun yıkılmışsa ve boşluk bulunamıyorsa içeri göndrilecek yerden havadan her topta hem fizik gücü, dağıtıcı özelliği hem de bitiriciliği ile hücum çeşitliliğine katkı yapmaya devam edecektir.

    eksikleri, tam bir takım oyuncusu diyemeyiz. asisst özelliği olsa da aslında bir forvetten beklenecek ilk özellik olan birinci planda kaleyi, golü düşünme konusunda zaman zaman saç baş yolduracak kadar inatçı ve bencil olabiliyor. mental problemleri ve kontrolsüz davranışları olduğu da söyleniyor. ama burada da fatih terim'in sorunlu ama yetenekli oyunculardan bambaşka karakterler oluşturma yeteneğine güvenmemiz gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın