resim
Yunus Akgün
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:24
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 614
    ayakta kalmayı, dengeli olmayı ve kolay yıkılmamayı öğrenmesi gereken futbolcu. vücut geliştirmek belirli bir seviyede işine yarar. fazlası hantallaştırır. fiziki güç ile fiziki direnç farklı şeyler. buna en güzel örnek ergün penbe'ydi mesela. dışardan baktığınızda üfleseniz yıkılacak gibi duran adamı kimse indiremezdi yere. lakabı "kemik"ti takımda. onunla çarışan kalkamazdı ayağa.

    bu saatten sonra boyunu uzatamaz artık yunus. o geçti. ancak yukarıda bahsettiğim gibi kendisine bir miktar fiziksel güç ve bol miktarda fiziksel direnç katmalı. misal kendisinin benzetildiği griezmann'dan 3 cm kısa. pek önemli değil bu fark. ama griezmann'ı da kimse yıkamıyor kolay kolay. griezmann kadar kas kütlesi olsa yeter. iş dirençli olmakta.

    tabii bunlar işin sadece fiziksel yönü. bir de fiziksel özelliklerine göre teknik oyununu geliştirme işi var. burada da mutlaka yardım alacaktır. ancak kendisini de tanımalı. neleri yapıp neleri yapamadığını bilmeli. hangi eksiklerini giderebileceğini öğrenmeli ve gereksiz yere her özelliğini geliştirmeye çalışmak yerine çekirdek özelliklerini mükemmelleştirmeli.

    griezmann kendisinin yaşındayken daha real sociedad a takımına yeni yükselmişti. yıllarca sola açık oynadı. ama şimdi dünyanın sayılı forvetlerinden biri. öyle göze çok hoş gelen, topu ayağına yapıştıran ve dominant bir oyuncu değil. ama gol sezileri ve vuruş yeteneği inanılmaz. tabii sahada fiziksel olarak ayakta kalıyor olması da cabası. bunlar hep doğru çalışmakla ilgili.
App Store'dan indirin Google Play'den alın