resim
Mbaye Diagne
Takım:Al-Qadsiah
Mevki:Santrfor
Yaş:32
Boy:1.91
Uyruk:Senegal
  • 427
    takımımıza transferi neredeyse kesin olduğu için detaylı maç ve videolarını izleyerek artı ve eksilerini çıkardığım golcü oyuncu.

    evvela eksiler:

    -çok ağır. gomis kadar ağır. fakat bazen hızlanabiliyor. gomis kadar kötü değil ama ağır sayılır
    -egoist denecek kadar bencil. takım içinde dikkat çeken adam olmayı, öne çıkmayı çok seviyor. şöyle ki bunun için 3'e 1 pozisyonda kaleciyi çalımlamak gibi manyaklıklarda yapabiliyor.
    -profesyonellik konusu biraz sıkıntı yaratabilir. gerçi orada top fatih terim'de. nasıl idare edecek yola getirecek göreceğiz.
    -oyun stili, deplasmanda top gelmediğinde problem olabilecek cinsten. bu bakımdan gol/asist sayısı düşeceğini bilse de takımın yararı adına klasik hedef adam rolünü daha iyi yapmak zorunda.
    -takım oyuncusu sayılmaz. genelde kendi için oynuyor. gerçi bunu kasımpaşa'da bir an evvel öne çıkıp daha büyük bir kulübe transfer olmak için de yapmış olabilir.
    -teknik olarak öyle alan/ze luis gibi top ayağındayken tehlike yaratacak bir ayağı yok, pas alışverişi ortalama üstü. alıp oyun kurmasını beklemek yanlış olur.
    -rakip stoperlerle boğuşan dövüşen bir forvet değil fakat o görevi hiç de yapmıyor demem.
    -topsuz oyunda malesef çok zayıf. hiç pres yapmıyor desek yeridir.
    -ilk bakışta pek de hocanın sistemine uygun bir forvet değil gibi görünüyor. ama hocanın bir bildiği vardır deyip buraya nokta koyuyorum.
    -oyun içi etkinliği zayıf çok çalışkan bir oyuncu değil.
    -sağ ayaklı. sol ayağını asgari düzeyde kullanıyor.

    gelelim artılarına:

    +çok iyi bitirici. çok iyi sezgileri var. nerede duracağını çok iyi biliyor. örneğin şu pozisyonda arkaya sarkması müthiş bir sezgi yeteneği olduğunu gösteriyor. https://youtu.be/-QJ3p2AAX1M?t=59
    +1.93 boyu var. ayrıca çok güçlü. hani öyle kolay kolay yıkmak mümkün değil
    +yan toplarda çok sağlam vuruyor. hava toplarında gayet iyi.
    +ceza sahası içinde çok etkin gomis gibi aynı.
    +penaltıları çok iyi atıyor
    +özgüveni yüksek.
    +darbeli kafa vurma kabiliyeti var. https://youtu.be/-QJ3p2AAX1M?t=122
    +marke etmek zor savunmaları iyi üstüne çekiyor. şu pozisyonda örneğin. https://youtu.be/-QJ3p2AAX1M?t=57 o boşlukları onyekuru iyi değerlendirebilir.
    +alıp iyi paralara satma şansı var ndiaye'ye çok benzetiyorum bu yönden. özellikle gol delisi futbol mentalitesi düşük çin qatar arabistan gibi ülkelere. ha hocayla kendini aşar geliştirirse daha top bir lig/takım neden olmasın. neticesinde cv'sinde hiç resmi maça çıkmamış olsa da juventus gibi bir takım bulunduran bir adam kendisi.

    eksileri daha fazla gibi gözükebilir ama ne beklediğine bağlı gol atsın diyorsanız tamam ama ze luis gibi çok yönlülük katmasını beklerseniz olmaz o iş.

    son olarak kendisine bir aslan maskesi göndermek lazım imza töreninde filan. zira daha önce goril maskesi takmıştı bir gol sevinci sonrasında. https://youtu.be/-QJ3p2AAX1M?t=118 kim bilir belki de bununla sosyal medyada olsun, basında olsun, dış basında olsun güzel bir gündem çıkış noktası yakalanabilir. malum gomis'imizin leopar yürüyüşü, melo'nun aslan yürüyüşü hala akıllarda.

    ekstra bir detay kendisini bu hafta değil de geçen hafta almış olsaydık ekstra bir motivasyonla 26 ocak 2019 göztepe galatasaray maçı'na çıkabilirdik. zira türkiye ligi'nde oynadığı 34 maçta 32 gol atmış. tek gol atmadığı takım ise göztepe.
App Store'dan indirin Google Play'den alın