resim
Yunus Akgün
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:24
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 611
    yunus bu gece hattrick yapsa da süper lig için benim endişelerim var. zaten eleme usulü ile oynayıp ilk maçı kaybetmiş bolu defansta çok açık verdi ve yunus da defans arkasına yaptığı koşular ile bunları iyi değerlendirdi dün akşamki 29 ocak 2019 galatasaray boluspor maçında. ama iş lige geldiği zaman değişiyor. takımlar daha kapalı ve daha sert oynuyor çünkü lig kupanın aksine uzun bir maraton.

    yunus ligde bu etkiyi gösteremedi ya da ben göremedim ha lan zaten ne kadar oynadı ki diyebilirsiniz ancak altyapıdan çıkan bir oyuncu özel bir şey olacaksa ilk çıktığı anlarda bile sahada o tecrübesizlikle fark yaratabilmeli. ben yunus'ta bunu göremedim. buna geçmiş örnekler de arda turan, yusuf yazıcı, albdülkadir ömür, cengiz ünder. bu saydığım adamların hepsi çat diye fark koyabilmiş adamlar sahada.

    satılsın, satılmasın benim karar verebileceğim bir şey değil. kendimce düşüncelerimi paylaşıyorum. bir oyuncu ilk çıktığı anda o etkiyi yapamıyorsa gelişimi çok daha yavaş oluyor ve zaten ligde olana kadar piyasası düşüp o ligin kaşarlarından biri haline geliyor. misal aydın yılmaz.

    teknik kadro yunus'ta böyle ani ve radikal bir gelişim olabileceğine inanıyorsa tutsun. yakından inceleyen, takip eden onlar ben henüz o ışıltıyı göremedim. ama işin anderlecht ve belçika düzeyine gelecek olursak. onyekuru bile bizde sırıtıyor çoğu zaman. gol vuruşu iyi o kadar. işte o onyekuru belçika liginden 10 milyon €'ya satış yapabilmiş bir oyuncu. lig olarak ne kadar daha gelişmiş olsak da belçika'dan belçika liginin katma değeri çok çok daha fazla. ve açıkçası yunus ve yunus'un şu an oynadığı futbol da bence tam belçika ligine göre, orada gram sırıtmaz diye düşünüyorum ve burada olacağının aksine gelişimi de çok daha hızlı ve kaliteli bir şekilde olacaktır. o yüzdendir ki satılırsa bonserviste aç gözlülük yapmadan makul bir bonservise ama bonservisten çok da olabildiğince sonraki satıştan paya yüklenmek doğru.

    yunus gibi bir oyuncuyu 3-4 milyona sonraki satıştan pay ile bırakmak hata veyahut başarısızlık olarak değerlendirilmemeli. atıyorum 6-7 milyona satmaktansa 3'e satmak ama sonraki satıştan %30-35 gibi bir rakama satmak çok daha evla gözümde. özellikle belçika gibi bir lig için.
App Store'dan indirin Google Play'den alın