resim
Paul Ebere Onuachu
Takım:Trabzonspor
Mevki:Santrfor
Yaş:30
Boy:2.01
Uyruk:Nijerya
  • 65
    hakkında yeteneksiz, yetersiz gibi yorumları okudukça kahrolduğum futbolcu.

    kaideyi taciz eden istisna kendisine hayranlığımı bilir. danimarka ligi, profesyonel olarak ilgilenmiyorsanız bana göre doksan dakika maçların izlenebileceği bir lig değil. ama futboldan keyif alan adam avrupa liglerinin özetlerini düzenli olarak izliyorsa, izlediği şey hakkında fikir sahibi olur. uzun süredir avrupa liglerinin özetlerini düzenli izlerim, kaçırmam. elimden geldiği sürece kupalara da bakmaya çalışırım, rotasyon oyuncularının forma şansı bulduğu organizasyonlar onları görmek için kıymetli oluyor. neyse gelelim onuachu'ya.

    onuachu piyasaya yeni çıkan bir forvet değil. 2015'ten beri piyasada kendisi. üstelik kadere bakın, vakti zamanında kendisinin takım arkadaşıyla da adımız anılmıştı. kim mi o takım arkadaşı? pione sisto. sisto olmamıştı, onuachu olur umarım. bu arada onuachu'nun takım arkadaşları olan erik sviatchenko, babajide david, joel andersson, awer mabil de gayet iyi oyuncular. özellikle awer'i kanat rotasyonumuza, andersson'u mariano sonrası sağ bekimize, erik'i stoperimize yazabiliriz. erik'in celtic dönemi pek iyi geçmedi ama, iyidir.

    onuachu 2015'ten beri piyasada. ilk piyasaya boyu sayesinde çıktı. en son 2 metrelik forvet olarak lacina traore'yi görmüştük. öncesinde sanırım zigic'ler falan vardı. boyuyla herkesi şaşırttı. 2015'te manchester united'a avrupa ligi 1. turunda gol de atmıştı. çıkış senesinden sonra 16/17'de de fena oynamadı ancak bir patlama yapamadı. o sezon osmanlıspor'a kaybettikleri maçlardan birinde oynamıştı. 17/18 sezonunda sakatlık yaşadı, endişelendirdi. hem henüz patlama yapamamıştı, hem de bu sakatlık işleri bozdu mu acaba dedik ama 18/19 sezonunda piyasasını kaybetmeden patlamayı yaptı, sezona canavar gibi başladı.

    takımı şampiyonluk mücadelesi veriyor ve awer mabil ile birlikte bence en önemli iki oyuncudan biri. alacaksak, bu kolay olmayabilir.

    onuachu çok uzun birisi ama kesinlike yavaş değil. kazma değil. iyi bir hava hakimiyeti var. kötü yanından bahsedeyim, bence bacaklarını güçlendirmesi gerekiyor ama o fizikte biri için bu zor mu olur, kolay mı olur bilmiyorum. yani o fizikle, kuvvetli bir bacakla kaleci öldürecek şutlar da atabilir.

    arkası dönük iyi oynar, iyi pozisyon bitirir. top saklama gibi bir kabiliyeti var. çalım atabilir. rakip stoperlerin neredeyse hepsine karşı hamle avantajı var. onların kayamayacağı yerlere dahi ayağını uzatabiliyor ve vuruş yapabiliyor. bazen boyu nedeniyle zıplamasını ayarlayamazsa topları çok yukarıda karşılayabiliyor ama bu sezon o olayı törpüledi gibi. ayarlı zıpladığı zaman, ki bu sene bunu iyice öğrendi, rakip stoperin topu alma şansı neredeyse sıfır oluyor.

    kendisi özellikle çok beğendiğim bir futbolcu. kaideyi taciz eden istisna ile birlikte gelmesini isteyeceğimiz oyunculardan. çünkü kendisi salt bir pivot forvet değil. gerek yok ama isterseniz kanada açılıp orada bile top tutarak ligimizin bomba defanslarını fiziğiyle döverek geçebilir. çift forvet oynarsak kendisini uzun oynadığımızda rakip beke yaklaştırıp top indirmesini kolaylaştırabiliriz.

    oyun içinde size bir ton faydası olabilecek bir oyuncu. gelirse sıcak gelecek. daima gözler üzerinde. 2 metrelik bir forvet nihayetinde. ilk ilgiyi çekme nedeni boyuydu. şimdi patlamayı da yaptı. güzel de oynuyor. müthiş bir hamle olur alabilirsek. yanında ben bile 1-2 tane atabilirim büyük ihtimalle...
App Store'dan indirin Google Play'den alın