• 46
    galatasarayın elindeki en büyük zenginliklerden biridir. yıllar önce atılan adımların meyve verdiği, yeni yeni tohumların da atılmaya devam ettiği akademimizdir. ozan kabak transferi altyapının gündeme biraz daha fazla gelmesine neden oldu elbette ama ismi artık daha geniş kitlelerce de bilinen yunus akgün, gökay güney gibi gençlerimizin yanında aşağıdan gelen daha pek çok yetenekli futbolcumuz var.

    en aşağıdan başlamak gerekirse u-16 milli futbolcularımız selman faruk dibek ve u-16 takımımızın kaptanı bartuğ elmaz gelişimlerini sürdürürlerse ilerde herkesin isimlerini duyacağı değerlerimiz olma potansiyelini taşıyorlar. ayrıca 2003 doğumlu milli futbolcular murat şenel bucaspordan, ata öztürk de kasımpaşadan 2018 senesi içinde transfer edildiler.

    1997 doğumlu doğancan davas şu an bandırmasporda kiralık oynuyor ve bu sezon 17 maçta 6 gol ile oynuyor. üzerinde durulursa altyapıdan bir orta saha oyuncusu kazanma ihtimalimiz yüksek. 1998 doğumlu celil yüksel de bu sene zaman zaman forma şansı buldu. celil de çok yetenekli bir genç ama zaman zaman oyun içinde kayboluyor. tam da fırsat bulabildiği bu sezonda daha cesur ve sorumluluk alacağı bir oyun oynaması gerekiyor.

    1999 doğumlu oyuncularımızda ozanın satışı sonrası gündeme gelen gökay güney ve ahmet sivri var. açıkçası ben ahmet sivriden çok umutlu değilim ama daha önce orta saha oyuncusu iken son dönemde stopere evrilen gökay güney, hem ayağına hakimiyeti hem pas ve oyun okuma kabiliyeti ile özellikle atakların stoperden kurulduğu modern futbolda çok değerli bir oyuncuya dönüşebilir. hava toplarında çok etkili olmaması ve pozisyon bilgisinin oturmamış olması da onun handikapları.

    2000 jenerasyonu herkesin de aslında artık bahsettiği gibi en zengin jenerasyonumuz. boran güngör, ogün çalışkan, recep gül, mirza cihan, mutlu aksu doğan, yunus akgün ve abdüssamat karnuçu bu jenerasyonun öne çıkan gençleri. fırsat verilmesi halinde abdüssamet bu yaş grubunda bence en çok gelecek vaat eden oyuncu. defansif orta saha oyuncusu olarak çok iyi bir süpürücü, pas kalitesi yüksek, soğukkanlı bir oyuncumuz. fiziksel gelişimini sürdürürse rahatlıkla a takımda süre alabilecek bir yetenek. yine henüz pek adı duyulmasa da mutlu aksu doğan da çok yetenekli ve dikkat edilmesi gereken bir gencimiz.

    2001 doğumlularda da yine gayet zengin bir yetenekli futbolcu havuzuna sahibiz. bu jenerasyonda özellikle sol bek süleyman luş şahsi kanım çok iyi bir futbolcu olacak. adı yavaş yavaş duyulmaya başlayan ve yaşıtlarına nazaran fizik gücü ile de ön plana çıkan ali yavuz kol da bu jenerasyonun önemli isimlerinden. ama benim esas çok ciddi bir çıkış yapmasını beklediğim futbolcumuz halil ibrahim kaya, bu gencimiz özenli bir şekilde üzerinde durulursa geleceğin yıldızlarından biri olmaya çok ciddi bir aday.

    2002 doğumlularda mustafa kapı gümbür gümbür geliyor zaten. fizik gelişimini de sağlarsa orta saha için rahatlıkla altyapıdan kazanılmış yeni bir değer olacak. bu jenerasyonda bir de kaleci evra var dikkat edilmesi gereken.

    özetle yarınları en sağlam takım galatasaray diyebiliriz. umalım ki bu jenerasyonlar vaat ettiklerini gerçekleştirsinler ve galatasaraya uzun yıllar hizmet etsinler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın